Final de temporada

Els Xicots de Vilafranca completen per la Diada del Roser la primera clàssica de castells de 8 de la temporada

Han obert la diada del Roser, amb un treballat 3 de 8, el tercer de l’any i que no feien des de la Festa Major

Redacció Vilafranca del Penedès 04-11-2019 17:35 Lectures 1923
Els Xicots de Vilafranca completen per la Diada del Roser la primera clàssica de castells de 8 de la temporada. Xicots de Vilafranca

Els Xicots de Vilafranca completen per la Diada del Roser la primera clàssica de castells de 8 de la temporada. Xicots de Vilafranca

Els Xicots de Vilafranca van completar ahir, durant la Diada del Roser, la primera Torre de 7 de l’any, a la que van poder sumar el 3 de 8 i el 4 de 8. A poc d’acabar la temporada castellera, han pogut completar la primera clàssica de 8 pisos, que no podien fer amb tot descarregat des de Santa Tecla a Sitges, el setembre de l’any passat.

Han obert la diada del Roser, amb un treballat 3 de 8, el tercer de l’any i que no feien des de la Festa Major. Han seguit amb l’esperada estrena de la Torre de 7, que han fet amb més facilitat de l’esperada. Una bona noticia el fet de poder fer per 21a. temporada consecutiva la torre. A la tercera i quarta ronda s’han encallat amb dos intents desmuntats de 4 de 8, però a cinquena ronda han pogut per fi, descarregar el dotzè quatre de l’any que els permetia sumar la millor actuació de la temporada.  Els Xicots van tancar amb una ronda especial de pilars, on hi van descarregar 8 pilars de 4, fet que assolien per primera vegada en el seu historial.

Per la seva banda els Castellers de Barcelona amb menys efectius dels previstos i una baixa destacada de tronc ha descarregat el 4 de 8, el 7 de 7 i la Torre de 7, i un pilar de 5. També hi han estat presents la Colla Jove Castellers de Sitges, amb el 3 de 7, el 4 de 7 i el 4 de 7 amb l’agulla carregat, després d’un intent previ, i dos pilars de 4 finals, un carregat.

La gran novetat de la diada ha estat la presència dels Falcons de Vilafranca, convidats pels Xicots arrel de la celebració del seu 60è. Aniversari. Han fet diverses figures com l’escala de 10, la pira 6×5 o la piràmide drets de 5. Han portat a plaça també un intent de pilar de 6 aixecat per sota. Els Xicots han agraït molt el gran paper dels Falcons a la Diada.

La festa va continuar, primer al propi Ajuntament, on els Xicots van fer entrega d’una figura recordatori de la Diada del Roser 2019, a les 3 colles convidades i a l’Ajuntament de Vilafranca. Després les colles van ser convidades a un vermut a Cal Noi Noi i una festa musical amb les DJ PDParpel’s.

Per altra banda, el dissabte els Xicots van fer la ofrena a la seva Patrona, la Mare de Deu del Roser. Ha estat el 20è aniversari del patronatge de la Mare de Deu del Roser, per part dels Xicots, durant el qual la membre de la colla Rosa Maria Ruiz Urgell va llegir un text destacant els valors dels castells, i es va enlairar un pilar de 4 per la Patrona.

La propera actuació, que serà la darrera de l’any, està prevista per aquest proper dissabte dia 9 de novembre a la tarda a Granollers, amb els Xics de Granollers i els Minyons de Terrassa. Els Xicots decidiran els castells a portar-hi aquest divendres, al darrer assaig de l’any, i en funció de les camises que hi puguin portar. 

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Després de la inhabilitació de president Quim Torra i el rebuig del ple als pressupostos del Parlament, es pot donar per esgotada la legislatura?

Creu que s'haurien de convocar ja les eleccions al Parlament de Catalunya?


No