Final de temporada

Els Xicots de Vilafranca aconsegueixen tancar la temporada sense cap caiguda

Els Xicots tenen programades diverses activitats per cloure la temporada aquest mes de novembre

Redacció Vilafranca del Penedès 12-11-2019 18:13 Lectures 2037
Els Xicots de Vilafranca aconsegueixen tancar la temporada sense cap caiguda. Xicots de Vilafranca

Els Xicots de Vilafranca aconsegueixen tancar la temporada sense cap caiguda. Xicots de Vilafranca

Aquest dissabte els Xicots van tancar la temporada actuant a la Diada dels Xics de Granollers, acompanyats també pels Minyons de Terrassa. Els de Vilafranca van fer dos pilars de 4 d’inici, un dedicat a Rafa Cabezas, i l’altre dedicat a demanar la llibertat dels presos polítics. A les tres rondes de castells els Xicots van descarregar-hi el 4 de 7 amb l’agulla, el dotzè de l’any, com a castell més destacat, acompanyant-lo del 4 de 7, i del 3 de 7. Van cloure la diada amb dos pilars de 4 més.

Van tancar així la temporada 2019, amb un total de 16 castells de la gamma de 8 pisos descarregats, dotze 4 de 8, tres 3 de 8, a més de la torre de set descarregada la setmana passada durant la seva diada del Roser. Destacar la importància de tancar per primera vegada en el seu historial una temporada sense cap caiguda de castell a plaça, fet molt difícil d’assolir dins el món casteller. Des de 1998 els Xicots assoleixen mantenir els castells de 8 pisos, i la preuada torre de set. A la mateixa Diada els Xics local hi van completar el 4 de 8, i els Minyons de Terrassa el 3 de 9 amb folre com a castells més destacats.

Els Xicots tenen programades diverses activitats per cloure la temporada aquest mes de novembre. Hi destaca aquest dimecres,  dins el Most Festival, Festival internacional del Cinema del Vi i el Cava, la projecció de la pel·lícula documental “Societat Anònima” dels directors Ramon Tort i Raimon Benach. És la segona oportunitat de veure aquest gran treball, després de la pre-estrena que va omplir de gom a gom el “Cinema Kubrick” al mes de setembre. La projecció serà dimecres dia 13 a les 22h. a Cal Bolet.

El 23 de novembre, els Xicots tenen programat el sopar de final de temporada, el 29 de novembre, assemblea general, i l’endemà, 30 de novembre, actuaran per ajudar a recaptar diners per la marató de TV3, dins les activitats programades aquell dia al Celler Torres a Pacs del Penedès.

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Entitats ecologistes i animalistes demanen a les administracions públiques que es limiti l'ús de la pirotècnia per l'afectació a la salut de persones i animals per contaminació acústica i també per contaminació de l'aire.

Creus que s'hauria de limitar l'ús de la pirotècnia?


No