Empoderament

Mónica Ventura, l’empoderament que es forja caminant

Bàrbara Scuderi Vilanova i la Geltrú 18-11-2019 10:04 Lectures 2541
Presentació dels llibres de Mónica Ventura al Foment Vilanoví. Eix

Presentació dels llibres de Mónica Ventura al Foment Vilanoví. Eix

Mónica Ventura és escriptora, coach, conferenciant i llicenciada en Ciències de la Informació. El passat dissabte va omplir la sala d’actes del Foment Vilanoví amb la presentació de la seva primera trilogia, dedicada a les lleones, en primera persona i en plural femení.

Les tres publicacions, que es poden adquirir conjuntament o de forma separada a través del seu web (www.soymonicaventura.com), exalten i són al mateix temps una guia del camí que va del silenci a l’empoderament.

Ventura recull en els llibres l’experiència personal, entre cops, crits i silencis imposats pel seu pare, a la infància i a la joventut, per compartir una experiència que és individual i és col·lectiva.

La trilogia arrenca amb Leonas en silencio, amb un relat colpidor i valent, necessàriament íntim però també, necessàriament transmissible. En els silencis es forja l’origen del camí a recórrer i Mónica Ventura esprem les emocions per arribar a gestar eines per avançar.

Leonas que rugen és un pas endavant, sense córrer, però sense aturar-se. Del silenci a la motivació, les forces interiors i la construcció d’un espai propi de petites i grans fites aconseguides. De dona a dona. La gesta és l’empoderament, l’enfortiment personal i el reconeixement dels racons de la dignitat.

Finalment, la trilogia tanca amb Leonas y diosas, un èxit que no és la fi d’un projecte sinó l’esperat èxit més personal per continuar. Deixant enrere les pors, les debilitats. Neix, com a deessa, una dona forta, que coneix totes les seves virtuts i totes les capacitats per desenvolupar-se en la societat, sense l’estigma de la violència que ha patit.

L’objectiu de Mónica Ventura és ajudar, empoderar les dones que poden haver viscut les diferents formes de la violència masclista, en una societat en què predomina la violència en diferents expressions. En aquesta direcció, el 10 per cent de la venda dels llibres es dirigeix a projectes per combatre la violència contra les dones. L’entitat receptora dels guanys és Helia, que des de fa molts anys treballa contra la violència masclista. Un col·lectiu de voluntàries i professionals, que a través de diferents serveis d’atenció a les dones, ofereix oportunitats allí on s’han viscut experiències de violència i al mateix temps impulsa a construir nous espais d’empoderament.

Aquest també és un dels objectius de Mónica Ventura, que amb els seus llibres edifica una ciutat de possibles, de superació, d’enfortiment i de valentes confessions, per encaixar les peces de la vida, sovint apedaçades.

L’acte de presentació del passat dissabte va comptar amb representants d’Helia i amb altres col·lectius socials. Dels llibres es va passar al debat i a una interacció i una màgica sinèrgia entre l’autora i el públic assistent. A partir d’ara les lleones ja són al carrer i acompanyen Mónica Ventura en les seves conferències i també en les diferents presentacions que farà, pròximament, en altres municipis i ciutats, traçant un empoderament, que es forja caminant, llegint, escoltant, parlant, compartint. 

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No