Festa Major 2020

La Casa de la Festa Major de Vilafranca estarà enllestida la propera primavera

El projecte de reforma de l'edifici de l'antic mercat de Gallines i Menuts es va adjudicar el 2017, però va patir una aturada en les obres degut a la fallida d'una de les empreses constructores

Ramon Filella Vilafranca del Penedès 19-11-2019 19:23 Lectures 2048
La Casa de la Festa Major de Vilafranca estarà enllestida la propera primavera. Ramon Filella

La Casa de la Festa Major de Vilafranca estarà enllestida la propera primavera. Ramon Filella

Vilafranca del Penedès estrenarà la propera primavera la Casa de la Festa Major, un nou museu en el que es podran conèixer de primera mà tots els elements de la festa més popular de la ciutat. Situada a la Plaça de la Vall del Castell, el nou recinte cultural es troba actualment en la darrera fase  de les obres de rehabilitació de l'edifici on s'ubicarà, l'antic mercat de Gallines i Menuts. Les obres estaran acabades, si s'acaba complint el calendari, el febrer i en el trimestre porterior es procedirà a la museïtzació de l'espai per a que es pugui acabar obrint al públic a finals de primavera o principis d'estiu.

El tinent d'alcalde i el regidor de Cultura de l'Ajuntament de Vilafranca, Francisco Romero i Ricard Rafecas han dut a terme avui una visita d'obres a l'edifici. Romero ha assenyalat que “la propera Festa Major, Vilafranca ja podrà gaudir d'aquest nou espai que volem que es converteixi en un punt de trobada de vilafranquins i de visitants d'altres indrets”.

El projecte de reforma de l'edifici de l'antic mercat de Gallines i Menuts es va adjudicar el 2017, però va patir una aturada en el desenvolupament de les obres degut a la fallida d'una de les empreses que formaven la UTE (Unió Temporal d'Empreses) a les que es va adjudicar. Ara, després d'aquests dos anys, ja hi ha una data concreta per posar el punt i final als treballs.

Museïtzació de l'espai

La Casa de la Festa Major tindrà planta baixa i tres pisos d'alçada en els quals es repartiran tots els espais. Seran 800 metres quadrats en els que els visitants podran conèixer tots els aspectes de la festa ja sigui a través de material audiovisual o contemplant “in-situ” els elements festius. En aquest sentit, Francisco Romero ha explicat que “es podran veure quasi tots els elements de la Festa Major, des del més grans fins els més petits”.

El tinent d'alcalde s'ha mostrat “molt il.lusionat” pel projecte i ha recordat que “la idea que és la Casa de la Festa Major sigui un espai en el que, a més de visites, es puguin dur a terme activitats participatives molt orientades cap a les famílies. En definitiva, serà una finestra oberta permanent tot l'any de la nostra Festa Major”.

L'Ajuntament de Vilafranca inverteix un milió d'euros en aquest projecte, dels quals 600 mil euros s'han destinat a la compra del solar adjacent a l'edifici del mercat de Gallines i Menuts que ha permès ampliar els metres quadrats del recinte i a les obres de rehabilitació propiament dites i els 400 mil restants a la museïtzació de l'espai.

L'obertura de la Casa de la Festa Major s'emmarca també en el procés de dinamització del centre històric vilafranquí que vol dur a terme l'equip de govern municipal durant la peresent legislatura. A més d'aquest projecte, el tinent d'alcalde Francisco Romero ha recordat la prevista reforma de la Plaça de l'Oli o la intervenció integral en el Centre que es durà a terme durant el 2020.

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No