Carnaval 2020

Santa Margarida i els Monjos aprova unes bases pioneres al Penedès per fomentar un Carnaval no-sexista

El consistori subvencionarà les carrosses que difonguin exclusivament música lliure de sexisme i fomentin el respecte vers les dones

Redacció Santa Margarida i dels Monjos 19-11-2019 16:17 Lectures 4661

El ple extraordinari de l’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos va servir per aprovar ahir la modificació de les bases generals i específiques per atorgar subvencions per participar a la rua de Carnaval del municipi l’any vinent i que promouen la igualtat entre homes i dones, un punt que esdevé pioner en les bases dels carnavals dels municipis del Penedès i el Garraf.

Així, les carrosses inscrites que difonguin exclusivament música lliure de sexisme i respecte envers les dones rebran una subvenció de 150€ i 90€, les comparses. Per a la participació complint la resta de requisits establerts en les bases, les carrosses rebran 50€ i els grups i comparses, 30.

En el plenari d’octubre i en una reunió posterior amb els grups municipals es va consensuar la modificació de les bases del Carnaval. Tot i així, finalment les bases només es van aprovar amb els vots favorables del PSC, mentre que PA-CUP es va abstenir i ERC i JuntsxCat hi van votar en contra.

Una de les mesures que s’impulsaran serà la creació d’una comissió de seguiment que avaluarà les lletres de les cançons que s’inclouen en el llistat que ha de presentar cada participant. Durant la rua, diversos voluntaris es repartiran per comprovar que les músiques utilitzades s’ajusten als requisits de lliure de sexisme i respecte envers les dones.

Per a l’equip de govern, l’objectiu és “sensibilitzar els participants en la igualtat amb un reforç positiu i no en la prohibició”. D’aquesta manera es vol continuar en la línia iniciada l’any passat de foment de música no sexista, una voluntat que ara queda regulada.

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Des que l'any 2006 la llei antitabac va prohibir fumar a l'interior bars i restaurants, molts establiments han optat per dotar de calefacció les seves terrasses a l'aire lliure. Es calcula que una terrassa amb quatre estufes en marxa 8 hores al dia emet tant CO2 com viatjar en cotxe 350 quilòmetres.

Què et sembla la prohibició de les estufes a les terrasses dels bars que algunes ciutats han començat a aplicar?


Malament