Nadal 2019

Canyelles es reivindica com a capital del Nadal amb una espectacular encesa de llums

L’Arbre dels Desitjos, donat i guarnit pel Grup Dona, ja llueix al municipi, on s'han inaugurat els pessebres del Grup de Savis i solidari del Casal

Redacció Canyelles 22-11-2019 9:23 Lectures 3692

Canyelles ha encès el Nadal de Catalunya aquest dijous. En un emotiu i multitudinari acte, l'alcaldessa Rosa Huguet i Llibert Rovira, pregoner i escudellaire d’honor, han polsat el botó que dona la benvinguda al Nadal a tot el país amb l'encesa de llums de tot el poble. Un acte que any rere any aplega més participants i que serveix perquè Canyelles doni el tret de sortida al seu ampli programa nadalenc.

L'acte va estar ple de sorpreses. Hi va haver cantada de nadales per part d'Abraham Martínez i la Coral Pla del Bosc; lectura de poemes a càrrec de Josep Argensó, Irene Flores i Ricard Contreras; un ball dels Capgrossos Petits i la inauguració del pessebre de l'Ajuntament fet pel Grup de Savis. Tot seguit arribava el moment màgic de prémer el botó que encenia l'Arbre dels Desitjos, donat i guarnit pel Grup Dona. També s'encenia tot l'enllumenat nadalenc dels carrers al mateix temps que esclatava un castell de focs. El moment servia per encendre el Nadal a tot Catalunya.

Després, com és tradicional, es va inaugurar el Pessebre Gegant Solidari del Casal de Canyelles.

Un esdeveniment molt especial amb el qual l’Ajuntament de Canyelles vol donar la benvinguda al Nadal a tots els ciutadans i contagiar-los de l’esperit solidari, de felicitat i de màgia que regna aquests dies.

Nadal ple d’activitat a Canyelles i 17a edició de la Fira de Santa Llúcia

Amb l’acte d’Encesa dels Llums de Nadal, Canyelles dona el tret de sortida a unes setmanes plenes d’activitats i celebracions al voltant del Nadal. Destaca especialment la celebració de la 17a edició de la Fira de Santa Llúcia, que enguany es presenta amb moltíssimes novetats. Té lloc els dies 30 de novembre i 1 de desembre. Hi haurà més de 350 parades dedicades als productes típicament nadalencs, de jardineria, artesania, regals i gastronomia. També hi haurà les tradicionals exposicions a  diverses cases al llarg de tot el recinte firal, l’arbre dels desitjos, el tió gegant, la casa del Pare Noël, la haima del Patge Vibó, la degustació de la tradicional escudella de Nadal, les cantades de Nadales, el lliurament dels tions als nascuts aquest any a Canyelles, tallers infantils i un espectacular castell de focs d’artifici, entre moltes altres coses.

La Fira entra al Castell amb una exposició de Harry Potter i el Bosc de la Il·lusió

Destaca especialment l'exposició dedicada a Harry Potter que es fa al Castell de Canyelles, on també s'ha recreat el Bosc de la Il·lusió. Dos escenaris que faran entrar els visitants en un món de màgia.

Però el Nadal ve farcit d’activitat a Canyelles, com la 9a Nit de l’Esport, el Pessebre Vivent que arriba a l’13a edició i té lloc els dies 14 i 15 de desembre, la representació dels Pastorets, els dies 28 i 29 de desembre, la Missa del Gall o el Quinto de Nadal. També la popular 9a Cursa dels Nassos, el 29 de desembre, el Sopar i revetlla de Cap d’Any i la Cavalcada de Reis.

Canyelles es reivindica com a capital del Nadal amb una espectacular encesa de llums. Ajuntament de Canyelles
Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

La pandèmia ens obliga a estar tancats a casa, que és la millor manera de frenar els contagis. Després de dues setmanes de confinament, ens agrada pensar en allò que farem quan això s'acabi.

Què és el primer que faràs quan s'aixequi el confinament?

Anar a veure la família
Quedar amb els amics
Sortir a fer esport
Anar a la perruqueria
Organitzar una festa
Passejar per la natura
Crec que em costarà tornar a la rutina
Altres