Millor festival

El Festival Rockabilly de Calafell, finalista dels premis Ameripolitan Awards 2020

El certamen se celebrarà a Memphis, als Estats Units, i els guardons que atorga són referència mundial d’aquest gènere musical

Redacció Calafell 25-11-2019 10:23 Lectures 2224
El Festival Rockabilly de Calafell, finalista dels premis Ameripolitan Awards 2020. Ajuntament de Calafell

El Festival Rockabilly de Calafell, finalista dels premis Ameripolitan Awards 2020. Ajuntament de Calafell

El Festival High Rockabilly de Calafell és finalista dels premis Ameripolitan Awards 2020. El  certamen se celebrarà a Memphis, als Estats Units, i els guardons que atorga són referència mundial d’aquest gènere musical. El de Calafell està nominat en la categoria de millor festival.

Segons han informat els organitzadors del festival calafellenc, els Ameripolitan Awards són com els Òscars del món rockabilly. El simple fet de tenir una nominació és, doncs, una gran promoció per al festival i per a Calafell.

Els Ameripolitan defensen la música nord-americana més tradicional i menys comercialitzada. Recompensen els creadors i intèrprets i els promotors musicals que van a les arrels per revitalitzar-les. I, a més, busquen ser un mitjà de contacte entre els aficionats actuals i la tradició.

El Festival High Rockabilly aplega a Calafell, des de fa alguns anys, els millors grups del gènere, a més de milers d’espectadors, arribats d’arreu del món. La reputació artística del certamen traspassa fronteres, però, a més, té un elevat impacte econòmic al municipi. L’empenta de l’esdeveniment, que es prolonga els dies previs i posteriors, representa un setembre molt bo per al sector hoteler, la restauració i el comerç, amb molts dies de plena ocupació, just quan la temporada d'estiu comença a declinar.

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Des que l'any 2006 la llei antitabac va prohibir fumar a l'interior bars i restaurants, molts establiments han optat per dotar de calefacció les seves terrasses a l'aire lliure. Es calcula que una terrassa amb quatre estufes en marxa 8 hores al dia emet tant CO2 com viatjar en cotxe 350 quilòmetres.

Què et sembla la prohibició de les estufes a les terrasses dels bars que algunes ciutats han començat a aplicar?


Malament