Nadal 2019

La Federació de Pessebres Vivents afronta temporada amb rècord d'entitats associades

ACN Sant Pere de Ribes 26-11-2019 20:30 Lectures 1698

La Federació de Pessebres Vivents de Catalunya afronta la nova temporada, del 6 de desembre al 12 de gener, amb rècord d'entitats associades, concretament 48, és a dir, 6 més que la passada edició, amb la incorporació de les Maçanet de la Selva, Sant Martí de Llémena (Gironès), Calonge (Baix Empordà), Món Sant Benet, a Sant Fruitós de Bages, Cànoves i Samalús (Vallès Oriental) i Salou (Tarragonès). La junta de l'entitat, dirigida per Jordi Filella, es marca com a objectius superar els 119.000 visitants de l'any passat (un 43% més que l'any anterior), incentivar un canvi generacional i sumar noves entitats al projecte. Santa Pau, Navata, Prullans de la Cerdanya i Cànoves són els primers en iniciar representació, el 6 de desembre.

Des de la Federació, constituïda ara fa un any, s'explica que els 48 pessebres vivents d'aquesta temporada mostraran a partir del 6 de desembre diferents escenes del naixement de Jesús en entorns naturals i medievals, com els de Bàscara (Alt Empordà), Santa Pau (Garrotxa), Manresa, Sant Pere de Ribes (Garraf), l'Espluga de Francolí (Conca de Barberà) o Castell d'Aro (a Castell-Platja d'Aro, al Baix Empordà). Aquest últim indret, amb 60 anys de representacions, s'ha convertit en el pessebre vivent més antic de Catalunya, segons la Federació.

Mostra del Poble Espanyol

D'altra banda, i com en altres edicions, la Federació participa a la Mostra de Pessebres Vivents del Poble Espanyol, que aquest any celebra la setena edició els dies 6, 7 i 8 de desembre, amb la participació dels de Jesús (Tortosa, Baix Ebre), Martorelles (Vallès Oriental) i Sant Feliu de Llobregat.

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No