Pressupost 2020

La Diputació de Tarragona invertirà 50.000 euros a la “maquinilla” de la Confraria de Pescadors de Calafell

La subvenció serà per fer visitable aquest espai de la Confraria de Pescadors

Redacció Calafell 02-12-2019 9:24 Lectures 1080
La Diputació de Tarragona invertirà 50.000 euros a la “maquinilla” de la Confraria de Pescadors de Calafell. Ajuntament de Calafell

La Diputació de Tarragona invertirà 50.000 euros a la “maquinilla” de la Confraria de Pescadors de Calafell. Ajuntament de Calafell

El pressupost de la Diputació de Tarragona per a l’any 2020 inclou 50.000 euros per a la “maquinilla” de la Confraria de Pescadors de Calafell. Aquesta subvenció es destinarà a fer visitable l’espai que acull aquest aparell, que fins fins fa sis dècades servia per estirar les barques que es varaven a la platja.

Les actuacions previstes ho són a la sala, on s’instal·larà un nou paviment de fusta, amb unes obertures cobertes amb vidre, que permetran veure el moviment dels cables de la “maquinilla” sense perill per als visitants. També s’endreçarà i condicionarà la sala. Els treballs s’iniciaran el mateix 2020.

L’alcalde de Calafell, Ramon Ferré, que també és diputat provincial, explica que “hem pogut negociar  que el pressupost de la Diputació incorpori una demanda de l’Ajuntament de Calafell, que era completar la museïtzació de la Confraria de Pescadors fent visitable la ‘maquinilla’”.

Ferré afegeix que “és important que siguem a llocs on poguem buscar i aconseguir finançament per a actuacions per al municipi. També ho és que la Diputació, que ajuda els municipis, sobretot els petits, ajudi també Calafell a tirar endavant accions en un patrimoni històric  que és important no tan sols per al nostre municipi, sinó per a tota la demarcació de Tarragona”.

La “maquinilla” és un element gairebé únic. És l’últim dispositiu per estirar barques que encara funciona a la costa catalana. A més, a tot Europa només queda en actiu un altre motor com el seu: un Gardner 4AF, de fabricació britànica, de la dècada de 1920. Era un motor que funcionava amb un enginyós mecanisme a base de gasolina i aigua. A la dècada de 1950 va ser reemplaçada per un motor elèctric, però no va ser substituïda en l’estima popular, ja que encara avui és una peça històrica especialment apreciada al nucli de la Platja.

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Des que l'any 2006 la llei antitabac va prohibir fumar a l'interior bars i restaurants, molts establiments han optat per dotar de calefacció les seves terrasses a l'aire lliure. Es calcula que una terrassa amb quatre estufes en marxa 8 hores al dia emet tant CO2 com viatjar en cotxe 350 quilòmetres.

Què et sembla la prohibició de les estufes a les terrasses dels bars que algunes ciutats han començat a aplicar?


Malament