Camins de Ferro

El Museu del Ferrocarril de Catalunya premia aquest dissabte a Talgo i Jordi Morlà

Enguany es celebra una edició especial dels premis a la cooperació amb el Museu que, amb el nom Camins de Ferro a Vilanova, reconeixen i valoren l’ajuda de persones i organitzacions

Redacció Vilanova i la Geltrú 09-12-2019 20:05 Lectures 2053

Enguany es celebra una edició especial dels premis a la cooperació amb el Museu del Ferrocarril que, amb el nom Camins de Ferro a Vilanova, reconeixen i valoren l’ajuda de persones i organitzacions. Aquest esdeveniment és el punt de trobada amb els col·laboradors i voluntaris d’aquest centre museístic i de les persones compromeses en la preservació i divulgació del patrimoni del ferrocarril i, alhora l’oportunitat de fer balanç de l’any.  Per primera vegada la celebració es farà a la històrica Gran Nau de 1881, que acaba de finalitzar la seva rehabilitació, i contarà amb l’assistència de l’alcaldessa de la ciutat, Olga Arnau, i del president de la Fundació dels Ferrocarrils i de Renfe, Isaias Taboas.

Els premis van ser creats l’any 2000, el seu objectiu ha estat sempre agrair i divulgar la voluntat de servei i d'ajuda desinteressada rebuda pel Museu de Vilanova i la Geltrú durant aquests 19 anys. Per aconseguir-ho, es van establir dues categories anuals, una individual i una altre a les organitzacions.

Guardons 2019 i reconeixement a l’Associació de Socis i col·laboradors del Museu (SiC)

En aquesta edició, l’equip del Museu ha decidit atorgar els premis en la Categoria Individual, a Jordi Morlà, per la seva trajectòria de suport al Museu en les seves tasques en els tallers de Renfe a Vilanova, i en la Categoria d’Organització, a l’empresa Patentes TALGO S.A, per la seva continuada col·laboració en la preservació patrimonial del llegat històric de Talgo.

L’acte de reconeixement i lliurament de guardons, es divideix en dues parts. La primera, es de balanç de l’any amb la projecció de la Memòria Visual 2019, any de transformacions i canvis. Enguany també serà el tret de sortida dels 30 anys del Museu que es compleixen el proper 2020.

La segona part es dedica a reconèixer i valorar la fidelitat dels membres del Club d’Amics i, de manera especial, a la tasca dels voluntaris del SiC, que aquest 2019 compleixen 10 anys de vida. 

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No