Cal Bolet i Auditori

La música de Ramon Mirabet i d’Obeses, l’homentage a Ovidi i el teatre de Les Antonietes, a la nova programació de Vilafranca

L’actriu i productora Ruth Talavera es va encarregar de presentar la propera temporada d’espectacles en una gala molt variada

Redacció Vilafranca del Penedès 12-12-2019 12:03 Lectures 2984
La gala de presentació dels espectacles de teatre, música i dansa que es podran veure de febrer a juny de 2020 al Teatre Cal Bolet i a l’Auditori . Aj

La gala de presentació dels espectacles de teatre, música i dansa que es podran veure de febrer a juny de 2020 al Teatre Cal Bolet i a l’Auditori . Aj

La platea del teatre municipal Cal Bolet es va omplir dimecres amb motiu de la ja tradicional gala de presentació dels 21 espectacles de teatre, música i dansa que es podran veure de febrer a juny de 2020 al Teatre Cal Bolet i a l’Auditori Municipal, entre d’altres espais de la vila.

L’acte, al qual van assistir més de 270 persones i que va ser retransmès en directe per Penedès TV, va comptar amb la participació de diferents artistes protagonistes dels espectacles dels propers mesos. El cantant de la banda Obeses, Arnau Tordera, i la Camerata Penedès es van encarregar de posar música a la gala. El Ballet de Barcelona va acabar d’animar la gala amb un fragment del Trencanous, inclòs a l’espectacle Mixed Bill que es podrà veure al mes de maig a Cal Bolet. I el dramaturg i director local Jordi Casanovas també hi va ser per explicar l’estrena a Vilafranca de l’obra Sopar amb batalla.

El regidor de Cultura, Ricard Rafecas, acompanyat d’altres regidors del consistori, va assistir a l’acte, obert a tothom, i on es van sortejat entrades i un abonament per a dues persones de tota la temporada per a teatre, música i dansa de Cal Bolet i l’Auditori. En l’obertura de l’acte Ricard Rafecas es va mostrar satisfet per l’assistència de públic a l’acte i va destacar la diversa tipologia de l’oferta d’espectacles de la temporada. “És una varietat que volem que enganxi els diferents tipus de públic, perquè la cultura ha de ser un dret, no un privilegi. Hi ha abonaments i descomptes per a tots els pressupostos”, va afirmar el regidor de Cultura.

La programació

La nova cartellera es presenta molt variada. Dins l’oferta musical podem trobar concerts per a tots els gustos; des del pop i l’electrònica de Carla i Jolly Damper fins a la perfomance de la companyia Windu, passant pel gospel i soul de les Sey Sisters o els èxits del moment amb Ramon Mirabet o Obeses.

Una de les gran notícies de la tarda va ser la presentació de la nova orquestra resident de l’Auditori, la Camerata Penedès. Amb ella, torna la música clàssica a la programació. Se’n podran veure dos concerts; El Magnificat de Bach, espectacle que estrenarà la temporada el dia 9 de febrer i Haydn en Do, un passeig pel classicisme.

En el panorama teatral hi trobem també un ampli ventall d’espectacles i disciplines. El teatre gestual i de titelles inaugurarà temporada a Cal Bolet amb Eh man hé, la mecánica del alma de la companyia Zero en conducta. Tampoc hi faltarà el circ amb espectacles com CALMA! de Guillem Albà o Peix de la companyia Hotel Iocandi i que es podrà veure el mes de juny al Claustre dels Trinitaris.

També hi haurà lloc pel teatre verbatim, una variant del teatre documental, amb Mili KK, dirigida per Marc Angelet i el teatre més multidisciplinari de les Hermanas Picohueso i el seu espectacle trencador Excalibur i altres històries d’animals morts. La companyia Les Antonietes, sota la direcció d’Oriol Tarrasón, portaran Un dia qualsevol, obra que es va estrenar la passada edició del festival Grec de Barcelona amb un gran èxit de públic.

A la nova programació hi trobem també talent local sota el segell Com a casa. Jordi Casanovas, a qui es va poder escoltar a l’entrevista que se li va fer durant la gala, estrenarà el mes d’abril Sopar amb batalla. La vilafranquina Ana Morales portarà també el seu espectacle de música i dansa flamenca Sin permiso. Canciones para el silencio.

Col·laboracions amb cicles i festivals

Per segon any consecutiu l’Auditori acull el projecte Liceu a la fresca, on es projectarà en directe des del Gran Teatre del Liceu l’òpera Carmen, de Bizet.

També trobarem espectacles que s’engloben en diferents festivals d’arts escèniques del panorama català com és el Barnasants, dins el qual podrem veure el concert homenatge a la figura d’Ovidi Montllor, Ovidi 25, amb David Fernàndez entre d’altres, o el músic Nico Roig amb el seu espectacle Yo siempre sueño que sí. Dins el marc del Festival Eva podrem trobar-hi el concert de Rodrigo Cuevas, Trópico de Convadonga.

Un altre festival que torna aquesta temporada és el Dansòmetre, el Festival de Dansa de Vilafranca, que se celebra pels voltants del 29 d’abril, dia internacional de la dansa. S’hi podran veure espectacles de dansa al carrer com ara Cafuné, de la Cia. Du’K’tO o la mostra de balls de les escoles de dansa de la vila. El Ballet de Barcelona posarà fi al festival amb l’espectacle Mixed Bill a Cal Bolet.

La venda d’entrades i abonaments

Les entrades i abonaments estaran disponibles per als titulars amb el Carnet d’Amic a la taquilla del Teatre Cal Bolet els dies 12, 13 de desembre de 18 a 20h i el dia 14 de desembre d’11 a 13 i de 18 a 20h. A partir del 19 de desembre s’obriran a la resta del públic cada dijous no festiu de 18h a 20h.

Tothom podrà comprar per Internet a partir del 15 de desembre a https://espectacles.vilafranca.cat

Abonaments

Enguany es continua amb la mateix oferta d’abonaments oberts a tothom. La novetat la trobem en un nou abonament destinat als espectacles de música clàssica.

2/25%-.Abonament de 2 o 3 espectacles: 25% de descompte

4/35%- Abonament de 4 a 6 espectacles: 35% de descompte

7/50%- Abonament de 7 o més espectacles: 50% de descompte

Jove-2/50% (fins a 30 anys). Abonament de 2 o més espectacles: 50% de descompte

Clàssica: Els dos concerts de la Camerata Penedès per només 22€

Tots els abonaments es poden adquirir per Internet.

Cal Bolet i l’Auditori més sostenibles

Una altra novetat que es presenta aquesta temporada ha estat el canvi de disseny en el llibret de la programació. Amb el propòsit de ser més sostenibles, s’ha fet una reducció del número de pàgines incloent tota la informació i en paper reciclat.

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No