Arqueologia

Es reprenen les excavacions al jaciment ibèric de la Mota de Sant Pere, a Cubelles

La cooperativa Arqueovitis segueix estant al capdavant de les excavacions

Redacció Cubelles 24-12-2019 9:08 Lectures 4960
Es reprenen les excavacions al jaciment ibèric de la Mota de Sant Pere, a Cubelles. Ajuntament de Cubelles

Es reprenen les excavacions al jaciment ibèric de la Mota de Sant Pere, a Cubelles. Ajuntament de Cubelles

La descoberta d’un poblat ibèric a la Mota de Sant Pere continua. El 23 de desembre es reprenen les excavacions que van descobrir l’existència d’un poblat del segle V al III abans de Crist, a la nostra vila.

L’arqueòleg Daniel López, de la cooperativa Arqueovitis, torna a estar al capdavant de les excavacions, que tenen per objectiu seguir excavant en el mateix entorn en el qual es va descobrir aquest poblat fa uns mesos. En concret es treballarà entre els sondejos 1 i 2, just a la zona en la qual es va documentar el sacrifici d’un nadó de curta edat.

Dintre dels primers mesos del 2020 s’està treballant per poder fer ús d’un georadar que determini l’àmbit exacte que ocupava el poblat ibèric. Aquesta dada, juntament amb els resultats de la nova excavació, que tenen un cost aproximat d’uns 13.000€, podrien donar més informació sobre la presumible existència d’un port púnic a la vila.

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Des que l'any 2006 la llei antitabac va prohibir fumar a l'interior bars i restaurants, molts establiments han optat per dotar de calefacció les seves terrasses a l'aire lliure. Es calcula que una terrassa amb quatre estufes en marxa 8 hores al dia emet tant CO2 com viatjar en cotxe 350 quilòmetres.

Què et sembla la prohibició de les estufes a les terrasses dels bars que algunes ciutats han començat a aplicar?


Malament