Arqueologia

Es reprenen les excavacions al jaciment ibèric de la Mota de Sant Pere, a Cubelles

La cooperativa Arqueovitis segueix estant al capdavant de les excavacions

Redacció Cubelles 24-12-2019 9:08 Lectures 5547
Es reprenen les excavacions al jaciment ibèric de la Mota de Sant Pere, a Cubelles. Ajuntament de Cubelles

Es reprenen les excavacions al jaciment ibèric de la Mota de Sant Pere, a Cubelles. Ajuntament de Cubelles

La descoberta d’un poblat ibèric a la Mota de Sant Pere continua. El 23 de desembre es reprenen les excavacions que van descobrir l’existència d’un poblat del segle V al III abans de Crist, a la nostra vila.

L’arqueòleg Daniel López, de la cooperativa Arqueovitis, torna a estar al capdavant de les excavacions, que tenen per objectiu seguir excavant en el mateix entorn en el qual es va descobrir aquest poblat fa uns mesos. En concret es treballarà entre els sondejos 1 i 2, just a la zona en la qual es va documentar el sacrifici d’un nadó de curta edat.

Dintre dels primers mesos del 2020 s’està treballant per poder fer ús d’un georadar que determini l’àmbit exacte que ocupava el poblat ibèric. Aquesta dada, juntament amb els resultats de la nova excavació, que tenen un cost aproximat d’uns 13.000€, podrien donar més informació sobre la presumible existència d’un port púnic a la vila.

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

La pandèmia ens obliga a estar tancats a casa, que és la millor manera de frenar els contagis. Després de dues setmanes de confinament, ens agrada pensar en allò que farem quan això s'acabi.

Què és el primer que faràs quan s'aixequi el confinament?

Anar a veure la família
Quedar amb els amics
Sortir a fer esport
Anar a la perruqueria
Organitzar una festa
Passejar per la natura
Crec que em costarà tornar a la rutina
Altres