Cinema fantàstic

Sitges avala projectes cinematogràfics de gènere als festivals Ventana Sur i IFFA de Macau

En tots dos festivals, Sitges ha presentat projectes i produccions i ha participat en els respectius fòrums professionals

Sitges avala projectes cinematogràfics de gènere als festivals Ventana Sur i IFFA de Macau. Festival de Sitges

Sitges avala projectes cinematogràfics de gènere als festivals Ventana Sur i IFFA de Macau. Festival de Sitges

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La marca i les produccions del Sitges – Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya han estat presents en els festivals Ventana Sur (Buenos Aires) i l’International Film  Festival & Awards (Macau), celebrats recentment. En tots dos festivals, Sitges ha presentat projectes i produccions i ha participat en els respectius fòrums professionals.

A Ventana Sur, el Festival de Sitges ha promocionat a presentació del projecte mexicà Evasión (guanyador del passat Sitges Pitchbox 2019), en el marc de l'acord amb l'Instituto Nacional de Cine y Artes Audiovisuales de Argentina (INCAA) - Blood Window. Al mateix temps, el Festival ha valorat quinze projectes llatinoamericans, i ha seleccionat el llargmetratge Lo inevitable, dirigit per Fercks Casttellani i produït per Pablo Pinto. Aquesta història de caràcter apocalíptic qüestiona la fe d'una família enfrontada a un presumpte Dia del Judici Final. El guanyador presentarà la producció a la propera edició del Festival de Sitges 2020.

Paral·lelament, el Festival de Sitges ha atorgat el premi Le Film Français a la cinta Historia de lo oculto, de l’argentina Cristian Ponce. Sitges presentarà aquest film a les sessions de Blood Window del proper festival de Cannes. A més, Historia de lo oculto estarà programat a Sitges 2020.

A Buenos Aires hi ha assistit la directora general de la Fundació organitzadora del Festival de Sitges, Mònica Garcia Massagué, junt amb el programador Diego López, que han participat també en els Encuentros con los festivales de cine fantástico convocats per la plataforma argentina.

A Macau, Sitges ha estat present de manera activa, amb la presentació d’un projecte a l’IFFAM Project Market i la participació a l’Industry Hub del festival asiàtic. Tots dos festivals han segellat el seu acord de col·laboració, que estableix que Sitges tria un projecte europeu de gènere per a participar al IFFAM Project Market.

El projecte avalat enguany per Sitges ha estat Welcome, dirigit per Geoffrey Cowper i escrit per Caye Casas, que va ser Menció Especial al Sitges Pitchbox 2019. Welcome es una història que explora els límits humans per aconseguir diners, jugant amb els codis del terror més psicològic. El projecte ha estat presentat en aquest fòrum, amb l’objectiu d’obrir les portes a la seva coproducció i cofinançament.

La responsable de l’àrea d’Industry del Festival de Sitges, Alba Tomillero, ha participat en les trobades de l’Industry Hub de l’IFFAM, amb l’objectiu d’apropar els dos mercats i descobrir el nou talent. Entre la selecció de projectes d’aquest fòrum hi havia Nocebo, del director Lorcan Finnega –que va estar  convidat a Sitges 2019 amb el film Vivarium–, o el xilè Blue Mountain, seleccionat al mercat per Blood Window. 

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


Últims llibres recomanats

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local