Any 2020

Les festes i fites de Vilanova i la Geltrú, protagonistes de la nova edició d'El Calendari

Els 40 anys de l'estrena dels vestits dels Diables i un divertit geolocalitzador de la plaça de la Vila per a manifestacions i grans esdeveniments, novetats d'enguany

Redacció Vilanova i la Geltrú 30-12-2019 17:12 Lectures 4878
El Calendari de Vilanova i la Geltrú. EIX

El Calendari de Vilanova i la Geltrú. EIX

Les festes i fites de Vilanova i la Geltrú són un any més les protagonistes de la nova edició d'El Calendari de Vilanova i la Geltrú. I és que ja s’acaba l’any, i ja podem trobar el que ja es coneix tradicionalment com “El Calendari de Vilanova” i la seva agenda amb les principals activitats culturals de la ciutat. Enguany, n’és la setena edició d'aquesta iniciativa, impulsada pel vilanoví Xavier Escofet i que mobilitza un gran nombre de col·laboradors, i val a dir que ha tingut molt bona acceptació i ja que és un producte ideal per a amics invisibles, tions i evidentment Reis.

Aquest any ha repetit com a dissenyadora l’Ester Sánchez i ha col·laborat Xavier Saumell d’Okonos fotografía cedint 12 fotografies per composar les capceleres de cada mes. També ho ha fet l’Àlex Cardona amb un article i Jordi Castañeda s'ha fet càrrec de la correcció de l'edició, que compta amb la col·laboració de diversos comerços de la vila.

Com a novetats, a l’interior del Calendari podem trobar un calendari de paret a any vista i una breu biografia de l’Armand Cardona Torrandell ja que aquest any se celebren els 40 anys de l’estrena dels vestits dels diables que va pintar i la commemoració dels 25 anys de la seva mort.

També hi ha un pràctic i divertit geolocalitzador de la plaça de la Vila per trobar-se en actes multitudinaris com ara manifestacions, diades castelleres o carnavals inspirat en el joc dels “barcus” i utilitzant balcons i porticons com a punts de referència i deixar de dir allò tant vilanoví d'“estic al costat del Ventosa però a la banda de Tarragona davant de la palmera més tocant a la biblioteca, però sense arribar del tot a Ca la Rosa…”.

Com cada any, el Calendari té una vessant solidària i enguany farà la seva aportació tradicional a un hospital de nens com l’any passat (1500€), a la fira de contes de la ciutat (500€) i a més ja s’ha compromès amb la FAC a pagar una de les xarangues pel Vidalot. 

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No