Festival de música

El Nowa Reggae celebra 15 anys amb una edició que reivindica la seva trajectòria

El festival vilanoví commemorarà la seva història amb diverses accions durant els mesos previs al festival

Redacció Vilanova i la Geltrú 02-01-2020 15:43 Lectures 5386
El Nowa Reggae celebra 15 anys amb una edició que reivindica la seva trajectòria. EIX

El Nowa Reggae celebra 15 anys amb una edició que reivindica la seva trajectòria. EIX

El Nowa Reggae, festival referent dels sons jamaicans a l’Estat, fa 15 anys i ho celebrarà amb una edició que reivindicarà la trajectòria i el sentit de ser del certamen. Aquest es realitzarà el 17 i 18 de juliol al Parc de Ribes Roges. Els primers 300 abonaments anticipats a 15 euros es podran adquirir a la pàgina web a partir d’aquest dijous 2 de gener. Com cada any, es podrà complementar l’entrada amb l’allotjament al Càmping El Garrofer, de Sitges.

Durant els mesos previs, s’organitzaran diverses iniciatives, accions i activitats per tal de commemorar la trajectòria del festival i fer-lo més pròxim al públic. Com neix, com s’organitza, quines són les seves motivacions, l’equip humà que el fa possible o, simplement, l’origen del pressupost. Qüestions que tot sovint passen desapercebudes al públic general i que són claus per a l’organització d’un festival del poble i per al poble.

L’organització anima a tot el món -públic, artistes, col·laboradores, voluntàries, amigues i família del Nowa Reggae- a participar en el festival i a unir-se a la celebració d’aquests 15 anys, amb un cap de setmana ple de bons moments i, sobretot, de bona música.

El festival en xifres

Des de la seva creació el 2006, més de 39.000 assistents han trepitjat el festival, que ha ofert més de 217 hores de música. Així mateix, s’han programat a 168 artistes, amb noms tan rellevants com Ky-Mani Marley, Alpha Blondy, Lee ‘Scratch’ Perry, Alborosie, Ken Boothe, The Skatalites o The Melodians, entre molts d’altres. El Nowa Reggae ha mantingut una voluntat clara i sincera d’apropar la música i la cultura jamaicana al públic, programant artistes internacionals, però també oferint un espai a les formacions locals que abracen aquests sons. Cal destacar el pas pels escenaris del festival d’artistes locals/nacionals que actualment gaudeixen d’una gran popularitat, com és el cas del duet navarrès Iseo & Dodosound, Sr. Wilson o Adala.

El Nowa Reggae des de dins

Arrelat a la comarca del Garraf i a la ciutat de Vilanova i la Geltrú, el Nowa Reggae és un projecte consolidat i referent al territori. Va néixer des del voluntariat, amb una filosofia assembleària i horitzontal que encara manté avui en dia. És un projecte obert que evoluciona i es transforma en funció de les inquietuds de les persones que l’integren. L’equip, que treballa durant tot l’any, s’estructura en diferents departaments, que es reuneixen contínuament. Tot i la responsabilitat i el compromís que requereix l’organització d’un projecte com aquest, cap membre percep una remuneració econòmica per la feina que desenvolupa. Durant el muntatge, la realització i el desmuntatge de l’esdeveniment, el festival compta amb l’ajuda imprescindible d’un important nombre de col·laboradors que, de manera desinteressada i per estima i afinitat, donen suport al festival, als que s’uneixen una valuosa xarxa de patrocinadors i col·laboradors locals.

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No