Festa Major 2020

Vilafranca escalfa les Festes de Sant Raimon "més actes i de més qualitat"

Les Festes de Sant Raimon comptaran amb 24 actes entre el 17 i el 26 de gener

Roger Vives Vilafranca del Penedès 07-01-2020 22:07 Lectures 3662
Vilafranca escalfa les Festes de Sant Raimon

Vilafranca escalfa les Festes de Sant Raimon "més actes i de més qualitat". Roger Vives

El Vinseum ha acollit aquest dimarts a la tarda l'acte de presentació de les Festes de Sant Raimon, que tindran lloc a Vilafranca del 17 i el 26 de gener. A efectes pràctics però, els actes, un total de 24, es desenvoluparan íntegrament durant dos caps de setmana de divendres a diumenge (del 17 al 19 i del 14 al 26 de gener). Així ho ha explicat Raimon Bové, portaveu de l'Agrupació de Raimons, entitat que per tercer any consecutiu s’ha encarregat d’organitzar les festes.

En el seu parlament, Bové ha destacat que "enguany hi ha més actes i de més qualitat"; i ha valorat "tornar a fer concerts a Cal Bolet on l'any passat no es van poder fer per problemes del recinte".

Aquest increment d'actes és conseqüència directe de l'augment de pressupost de les festes, que passa de 15.000 a 18.000 euros, segons ha explicat el regidor de Cultura de l'Ajuntament de Vilafranca Ricard Rafecas, qui espera que això suposi "més participació a la festa", alhora que ha agraït la tasca de l'Agrupació per organitzar l'esdeveniment.

Una de les novetats és en el cartell, dissenyat enguany pel vilafranquí Raimon Bertran, qui ha volgut "donar visibilitat al Sant i que se’l conegui tal i com tenim present la imatge de Sant Fèlix; he realitzat un Sant Raimon amb cara de complaent i orgullós per les seves festes".

Els actes començaran el 17 de gener amb un castell de focs i amb el Sopar del Bitllet (de cinc euros), que dóna continuïtat al popular Sopar de l'Euro però evita així "ser tant deficitari" segons ha afirmat Bové. L’endemà tindran lloc els espectacles al bar, en què s’inclouen actuacions per primer cop de gospel, reggae i rap. El diumenge 19 de gener destaca el 15è Concurs d’estirar corda, que se celebrarà a la Plaça Constitució sota l’organització dels esplais de la vila.

El segon cap de setmana començarà amb la Cata Raïm-On, enguany amb maridatges de vins de la DO Penedès i pa de Forn Rius. El dissabte 25 de gener hi haurà la tradicional Festa dels Raimons a Cal Bolet, amb l’actuació, novament, d’Hotel Cochambre; mentre que en el darrer diumenge de festes destaca la celebració d’un vermut electrònic al Tívoli a càrrec de 2Shifted.

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No