36a edició

Santa Margarida i els Monjos obre portes divendres de la Mostra Artística més innovadora dels darrers anys

Amb el lema ‘De l’època clàssica, fins als nostres dies’, la Mostra pretén projectar l’evolució des l’art clàssic fins al moment actual

Redacció Santa Margarida i dels Monjos 08-01-2020 16:07 Lectures 2624
Santa Margarida i els Monjos obre portes divendres de la Mostra Artística més innovadora dels darrers anys. EIX

Santa Margarida i els Monjos obre portes divendres de la Mostra Artística més innovadora dels darrers anys. EIX

El proper divendres 10 de gener es durà a terme la inauguració de la 36a edició de la Mostra Artística Sant Raimon de Penyafort, una iniciativa consolidada que aposta per la promoció cultural i artística al municipi, i que enguany ha dut a terme un pas definitiu en innovació amb la incorporació d’un programa d’activitats paral·lel d’alta qualitat.

La Mostra està organitzada per l’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos i és una exposició d’obres de diverses disciplines creades per infants, joves i persones adultes, que es barregen amb activitats adreçades a promoure l’expressivitat i la creativitat del públic.

Amb el lema ‘De l’època clàssica, fins als nostres dies’, la Mostra pretén projectar l’evolució des l’art clàssic fins al moment actual, amb l’ús de les noves tecnologies, amb la incorporació, aquest any, de la il·lustració digital, que se suma a la mostra d’obres de pintura, ceràmica, escultura,  fotografia i dibuix.

Pel que fa a la participació, la Mostra compta enguany amb 187 obres en la categories adults i juvenil i 150 obres infantils, que han estat seleccionades per les escoles del municipi. Pel que fa a les disciplines artístiques destaca l’apartat de pintura, amb 72 obres presentades, seguit del de fotografia, amb 47 obres, dibuix, amb 27, ceràmica amb 21, escultura, amb 15 i il·lustració digital, amb 5.

Les activitats de la Mostra començaran el divendres 10 de gener amb la inauguració de l’exposició d’obres, que estarà ubicada a la casa de cultura Mas Catarro fins al 31 de gener.

En el mateix període es duran a terme les activitats paral·leles que començaran el 14 i 15 de gener amb una activitat infantil de llums i colors fluorescents; un concert de corda amb música d’avui i cant coral, el dia 16; la proposta Expressa’t artísticament, el dia 22 o l’espectacle i “mapping” Symbiphonic, el dia 23. La Mostra lliurarà els premis el dia 24 de gener.

Totes les activitats es faran a la casa de cultura Mas Catarro, excepte la del dia 22, que es trasllada a l’espai Antistiana de la Ràpita. L’exposició de les obres de la Mostra es pot visitar de dimarts a divendres de 15 h a 21 h i com a excepció s’obrirà el diumenge 12 de gener de 10 h a 13 h.

Mostra Artística Sant Raimon de Penyafort 2020

Divendres 10

Inauguració de la Mostra Artística Sant Raimon de Penyafort

A les 19 h a la Casa de Cultura Mas Catarro

Col·labora: Escola de dansa Núria Díez

 

Dimarts 14 i dimecres 15

Activitat infantil de llums i colors fluorescents

A les 17 h a la Casa de Cultura Mas Catarro

Experimentació artística adreçada a infants de 0 a 12 anys

 

Dijous 16

Concert de corda amb música d’avui i cant coral

A les 19 h a la Casa de Cultura Mas Catarro

A càrrec del quartet Caleidoscope i degustació d’una copa de cava del Penedès.

El concert comptarà amb la col·laboració de la coral Amics de Penyafel.

Visita de la Quadra, espai dels balls populars i les festes majors de Santa Margarida i els Monjos de 17.30 h a 18.30 h.

 

Dimecres 22

Expressa’t artísticament

A les 17 h a l’Espai Antistiana

Tallers de pintura, dibuix i collage, adreçat a infants, famílies i joves

 

Dijous 23

Symbiphonic, escpectacle audiovisual amb música en directe i mapping

A les 19 h a la Casa de Cultura Mas Catarro

A càrrec de Roger Subirana i Sílvia Isach.

Visita de la Quadra, espai dels balls populars i les festes majors de Santa Margarida i els Monjos de 17.30 a 18.30 h.

 

Divendres 24

Lliurament de premis de la Mostra Artística Sant Raimon de Penyafort

A les 19 h a la Casa de Cultura Mas Catarro.

Finalització de l’acte amb un aperitiu i sessió Dj Metralleta Selecta.

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No