Festa Major 2020

Joan Ignasi Elena dóna el tret de sortida a la festa dels Tres Tombs a Vilanova

Redacció Vilanova i la Geltrú 12-01-2020 23:09 Lectures 3019
Joan Ignasi Elena dóna el tret de sortida a la festa dels Tres Tombs a Vilanova. Ajuntament de Vilanova

Joan Ignasi Elena dóna el tret de sortida a la festa dels Tres Tombs a Vilanova. Ajuntament de Vilanova

L'exalcalde Joan Ignasi Elena ha donat aquest diumenge al migdia el tret de sortida a la festa dels Tres Tombs de Vilanova i la Geltrú, que aquest cap de setmana ja ha celebrat alguns dels seus actes principals com ara el trasllat de la bandera, el concert i els Tres Tombs de Foc. El pregoner dels Tres Tombs, Joan Ignasi Elena, ha evocat figures destacades de la història dels Tres Tombs, com Simeó Sendra, Josep Anton Juncosa i Jordi Juncosa, així com també a l’exalcalde Jaume Casanovas, primer alcalde de la democràcia a l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú. El pregoner ha reivindicat Vilanova i la Geltrú com la capital de la festa dels Tres Tombs, destacant la projecció de la ciutat que aquesta festa fa a tot el territori.

En el seu parlament Elena ha destacat que “les festes al carrer són un mirall de nosaltres mateixos. Els Tres Tombs ens recorden una manera de relacionar-nos amb la terra, de la qual n’hem heretat els valors”. Joan Ignasi Elena ha refermat el paper dels Tres Tombs com un puntal en la construcció col·lectiva de la identitat de Vilanova i la Geltrú, d’allò que “ens fa sentir membres d’una comunitat”.

Un cop acabat el pregó ha començat la ballada de salutaciò a la bandera de Sant Antoni Abad i les autoritats locals. Després ha començat el seguici cap al carrer del Pallars on s'ha fet el lliiurament de la bandera a la portant d'enguany, Delia Torralbo.

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Entitats ecologistes i animalistes demanen a les administracions públiques que es limiti l'ús de la pirotècnia per l'afectació a la salut de persones i animals per contaminació acústica i també per contaminació de l'aire.

Creus que s'hauria de limitar l'ús de la pirotècnia?


No