Festa Major 2020

El pregó, el correfoc i l’anada a Sant Pau marquen el cap de setmana de la Festa d’hivern de Ribes

També acollirà el Trakasound i el Mercat d’Endimaris, entre d’altres

Redacció Sant Pere de Ribes 14-01-2020 19:46 Lectures 2138
El foc de la bèstia de Marc Vargas Simó. Objectiu Sabre 2019

El foc de la bèstia de Marc Vargas Simó. Objectiu Sabre 2019

A una setmana de la vigília i el dia de Sant Pau, a la Festa Major d’hivern de Ribes arriben els primers actes tradicionals més concorreguts aquest cap de setmana de celebració. El divendres 17 a les 19h, a la Nau Pere Vall i Soler, s’inaugurarà el Mercat d’Endimaris que organitza el GER de suport a la creació del Matxovell amb intercanvi i segona mà, col·leccionisme, brocanters, taller de residus i de recuperació de texans, que finalitzarà l’endemà amb una subhasta. Paral·lelament es farà la Presentació del llibre Breu història dels Castells i la Muixeranga als Països Catalans amb el seu autor, Jordi Bertran, a les 19h als Xulius. Al vespre, el Tast de Vins i tapes de barra a càrrec de cellers locals tindrà lloc a les 21h al Bar Social de l’entitat GER. A les 22h a la Carpa Revolució, hi haurà la primera nit del Trakasound amb les actuacions de Machete En Boca, Urtica Showcase amb Rata EAP i Merimeer, Martagsia Thunder i DJ Blndkid.

L’endemà, el dissabte 18, serà el torn del Pregó i el Correfoc. A partir de les cinc de la tarda una timbalada recorrerà els carrers del centre de Ribes per a convidar als veïns i veïnes a assistir al Pregó de Festa Major que es farà a les 18h al saló de plens de la Casa de la Vila. El pregoner d’enguany, Magí Mestre i Fontanals, president del Club Patí i administrador de l’ermita de Sant Pau, serà l’encarregat d’encetar la festa i donar el tret de sortida al posterior correfoc.

Sortint de la Plaça de la Vila, el Correfoc cremarà pels carrers del centre de Ribes fins a arribar a la Plaça Marcer. El dia finalitzarà amb la segona nit del Trakasound, on actuaran el Ninho de los Recaos (Ruben de la Pegatina), Iru Sound i Lo Puto Cat, a la Carpa Revolució, a partir de les 23h.

El diumenge 19, els nens i nenes del municipi protagonitzaran la jornada. A les 10 del matí, sortiran des de la plaça de la Vila els balls infantils fent la singular Anada Infantil a Sant Pau. Allà, i després d’esmorzar, els alumnes de les escoles públiques de Ribes (El Pi, Els Costerets, Riera de Ribes i Les Parellades) pronunciaran els pregons infantils de Festa Major. Al finalitzar, els balls faran la Baixada Infantil de Sant Pau, fent ruta per arribar novament a la Plaça de la Vila on a les 13h es farà l’exhibició d’entremesos i balls parlats infantils, amb el Drac Petit, els Cabeçuts Petits, els Cercolets Infantils, els Pastorets Infantils i els Diables Infernals. En acabar, hi haurà una Traca Dolça per a la canalla.

A banda d’aquests, són diverses les activitats i propostes que ofereixen també les entitats. Els actes tradicionals de la vigília i Sant Pau, el 24 i 25 de gener, tal com la traca, la cercavila de vigília, l’anada i baixada de Sant Pau i les representacions dels balls parlats prendran el relleu de la programació dels pròxims dies. Per a més informació sobre tots els actes de la Festa Major podeu consultar el Programa de la Festa Major de Sant Pau.

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

La pandèmia ens obliga a estar tancats a casa, que és la millor manera de frenar els contagis. Després de dues setmanes de confinament, ens agrada pensar en allò que farem quan això s'acabi.

Què és el primer que faràs quan s'aixequi el confinament?

Anar a veure la família
Quedar amb els amics
Sortir a fer esport
Anar a la perruqueria
Organitzar una festa
Passejar per la natura
Crec que em costarà tornar a la rutina
Altres