Federació de Diables i Dimonis

Sant Pere de Ribes acollirà el tercer Concurs Nacional d’Enceses el 9 de maig

El concurs, amb un format similar a l’edició anterior, tindrà dues rondes de competició

Redacció Sant Pere de Ribes 15-01-2020 10:08 Lectures 2018
El 2n Concurs Nacional d’Enceses, celebrat a Riudoms, va reunir prop de 500 diables 1500 espectadors. EIX

El 2n Concurs Nacional d’Enceses, celebrat a Riudoms, va reunir prop de 500 diables 1500 espectadors. EIX

Després de Picamoixons i Riudoms, la localitat de Sant Pere de Ribes, al Garraf, es convertirà el segon dissabte de maig en la gran cita dels amants dels focs, petards, enceses i carretilles en ocasió del 3er Concurs Nacional d’Enceses de Catalunya. Així ho ha donat a conèixer la Federació de Diables i Dimonis de Catalunya (FDDC), organitzadora d’una iniciativa que vol ser “una mostra palpable de la varietat de colles i tipus de pirotècnia que tenim al país” i sobretot  “fomentar la cultura del foc”.

La federació ha publicat les bases del concurs i ha obert –des del 13 de gener i fins al 7 de febrer– el període d’inscripcions per a totes les colles i balls de diables. Per poder participar-hi, les colles hauran de garantir una disponibilitat per realitzar les enceses d’un total màxim de 19 diables, que cremaran en cada encesa i dos d’ells podran portar ceptrots o maces grans. El 9 de febrer, a l’Assemblea de la Federació, es farà el sorteig de les colles.

Concurs en dues rondes

El concurs, on participaran un màxim de 14 colles (2 per vegueria), tindrà un format similar a les de les edicions anteriors: una primera encesa en què les colles només podran usar el material facilitat el mateix dia per l’organització mitjançant un sorteig de lots sorpresa de pirotècnia, i una segona encesa lliure, que les colles portaran preparades de casa. D’aquesta manera, es pretén fomentar la igualtat de totes les colles i valorar tant l’experiència com la imaginació a l’hora de realitzar enceses.

El concurs reconeixerà les tres millors colles amb xecs regals valorats amb 1000, 500 i 300€ respectivament. També es lliurarà un Premi del Públic valorat amb 200€.

Elecció de Sant Pere de Ribes

En la seva aposta per Sant Pere de Ribes com a seu del concurs, la Federació va destacar l’àmplia tradició local en la realització de correfocs, la disponibilitat d’una gran plaça per acollir l’acte i el fet de comptar amb infraestructures i equipaments per la concentració, sopar de les colles i emmagatzematge pròxims al lloc de celebració del concurs. També va valorar la implicació de la colla amfitriona en la iniciativa, el Ball de Diables de Ribes Colla Jove, que, a banda del propi concurs, organitzarà altres actes relacionats amb el món del foc, oberts a tot el municipi.

Federació de Diables i Dimonis de Catalunya

La Federació de Diables i Dimonis de Catalunya està formada per 248 colles, distribuïdes en 41 comarques del Principat, les Illes Balears i la Catalunya Nord. Els diables, amb la seva participació en les cercaviles, en les processons i en els correfocs, s'han convertit en una part essencial de les festes majors de molts pobles i ciutats, amb més de 1.500 actes de foc anuals.

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

La pandèmia ens obliga a estar tancats a casa, que és la millor manera de frenar els contagis. Després de dues setmanes de confinament, ens agrada pensar en allò que farem quan això s'acabi.

Què és el primer que faràs quan s'aixequi el confinament?

Anar a veure la família
Quedar amb els amics
Sortir a fer esport
Anar a la perruqueria
Organitzar una festa
Passejar per la natura
Crec que em costarà tornar a la rutina
Altres