Deering Estate Foundation

El Museu Maricel de Sitges rep un premi internacional a la conservació del patrimoni

Es tracta del Premi William I. Irvine de lideratge en la preservació del patrimoni atorgat per l’organització nord-americana, Deering Estate Foundation

El diputat Joan Carles Garcia Cañizares amb el Premi William I. Irvine de lideratge en la preservació del patrimoni atorgat al Museu Maricel de Sitges

El diputat Joan Carles Garcia Cañizares amb el Premi William I. Irvine de lideratge en la preservació del patrimoni atorgat al Museu Maricel de Sitges

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El Museu Maricel de Sitges, que forma part de la Xarxa de Museus Locals de la Diputació de Barcelona, ha estat distingit amb el Premi William I. Irvine de lideratge en la preservació del patrimoni atorgat per l’organització nord-americana, Deering Estate Foundation. El diputat de Cultura de la Diputació i president del Consorci del Patrimoni de Sitges, Joan Carles Garcia Cañizares, ha recollit el guardó aquest dimecres a la seu que aquesta Fundació té a Miami.

Cañizares ha posat en valor la importància d’aquest premi que distingeix el Museu Maricel per la seva labor en la conservació del patrimoni artístic i cultural i ha confiat «que serveixi per reprendre i reforçar l’enllaç parcialment oblidat entre Sitges, Catalunya i Amèrica del Nord, una relació que abans era molt forta i enriquidora gràcies al llegat de Charles Deering al municipi». El diputat ha afegit «el convenciment que aquest premi aportarà importants èxits per a la cultura al nostre país en un futur proper».

D'altra banda, l'exdirectora del Consorci del Patrimoni de Sitges i dels Museus de Sitges entre el 2011 i el 2019 i actual presidenta del CONCA, Vinyet Panyella, ha rebut un reconeixement a nivell personal per la tasca duta a terme al llarg d'aquests anys.

Joia noucentista

El conjunt artístic i monumental de Maricel és un dels primers i grans exemples del Noucentisme i va ser construït entre 1910 i 1918 per l'artista i enginyer Miquel Utrillo  per encàrrec del magnat, col·leccionista i filantrop nord-americà Charles Deering, on va fixar la seva residència d’estiu i va acollir les seves col·leccions d'art fins l’any 1921. L’any 1954 l'Ajuntament de Sitges va comprar l’edifici del Palau, la part de terra del conjunt, als descendents de Deering. I, entre 1969 i 1970, la Diputació de Barcelona va adquirir i reformar la banda de mar, convertint la residència de Deering en el Museu Maricel i va transformar l’edifici per adaptar-lo al seu nou ús, conservant algunes de les característiques decoratives.

Des de la reobertura de desembre de 2014, el Museu de Maricel presenta totes les col·leccions integrades en un discurs únic, que permet seguir la història de l'art i de les idees estètiques des del segle X fins la figuració dels anys quaranta i cinquanta.

El Museu Maricel i el Cau Ferrat de Sitges formen part de la Xarxa de Museus Locals de la Diputació de Barcelona i tenen la condició de Museus d’Interès Nacional des del passat mes de gener.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


Últims llibres recomanats

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local