Arqueologia

Els terrenys del jaciment iber de Banyeres del Penedès ja són propietat de l'Ajuntament

Des de feia uns mesos, l'ajuntament de Banyeres tenia un conveni amb els antics propietaris per tal de fer l'explotació dels terrenys

Redacció Banyeres del Penedès 16-01-2020 7:58 Lectures 2692
Els terrenys del jaciment iber de Banyeres del Penedès ja són propietat de l'Ajuntament. Ajuntament de Banyeres

Els terrenys del jaciment iber de Banyeres del Penedès ja són propietat de l'Ajuntament. Ajuntament de Banyeres

El passat divendres 27 de desembre de 2019 l'alcalde Amadeu Benach, va signar com a representant legal del municipi de Banyeres del Penedès, la compra i adquisició dels més de 24.000 metres quadrats del que serà la ciutat ibera més important, només superada per Ullastret.

Des de feia uns mesos, l'ajuntament de Banyeres tenia un conveni amb els antics propietaris per tal de fer l'explotació dels terrenys, sempre i quan, el consistori fes la compra d'aquests abans del 31 de desembre de l'any passat.

Després de més d'una dècada intentant negociar i adquirir els terrenys de la ciutat ibera, ara i després d'haver signat l'escriptura, els terrenys han passat a ser propietat de l'ajuntament de Banyeres del Penedès.

Amb aquest darrer pas, ara l'ajuntament i ja com a propietari, està buscant finançament per tal de fer el tancament de seguretat de  tots els terrenys i el pròxim mes de febrer, els arqueòlegs de la Universitat de Barcelona començaran a excavar novament.

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Des que l'any 2006 la llei antitabac va prohibir fumar a l'interior bars i restaurants, molts establiments han optat per dotar de calefacció les seves terrasses a l'aire lliure. Es calcula que una terrassa amb quatre estufes en marxa 8 hores al dia emet tant CO2 com viatjar en cotxe 350 quilòmetres.

Què et sembla la prohibició de les estufes a les terrasses dels bars que algunes ciutats han començat a aplicar?


Malament