Rut sense hac

Muriel Villanueva dona el tret de sortida a la tercera edició del Premi Menjallibres de Vilanova i la Geltrú

Els alumnes de 1r i 2n d'ESO han omplert el Teatre Principal en aquesta primera trobada per comentar el llibre “Rut sense hac” de l'autora valenciana

Redacció Vilanova i la Geltrú 16-01-2020 17:48 Lectures 4219
Muriel Villanueva dona el tret de sortida a la tercera edició del Premi Menjallibres. Ajuntament de Vilanova

Muriel Villanueva dona el tret de sortida a la tercera edició del Premi Menjallibres. Ajuntament de Vilanova

L'escriptora valenciana Muriel Villanueva ha estat l'encarregada d'inaugurar les trobades de la tercera edició del Premi Menjallibres amb l'obra “Rut sense hac”. La trobada ha portat aquest dijous al Teatre Principal bona part dels 326 alumnes i lectors de 1r i 2n d'ESO dels centres públics i concertats de la ciutat que participen voluntàriament en el projecte.

El projecte Premi Menjallibres, que aquest curs arriba a la tercera edició, ha estat guardonat l'any 2019 pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya amb el premi Teresa Rovira a la millor innovació a les biblioteques públiques. Aquest reconeixement distingeix la tasca que realitzen les biblioteques públiques com a agents culturals en la dinamització i promoció de la lectura i la cultura. El Premi Menjallibres té per objectiu fomentar la lectura entre els joves de primer i segon de l'ESO, que hi participen voluntàriament a través dels centres educatius.

La regidora de Cultura, Adelaida Moya, ha donat la benvinguda als participants i ha felicitat els impulsors, les biblioteques i les regidories de Cultura i Educació, pel premi Teresa Rovira. Moya ha volgut animar l'alumnat a continuar llegint “perquè aneu descobrint tot el què us aporta llegir: és una excusa per regalar-vos temps, per endinsar-vos en històries i aventures, per ampliar vocabulari, fer menys faltes d'ortografia i millorar l'expressió, i sobretot, us ajuda a desenvolupar un pensament crític, que us qüestioneu les coses i que no us ‘venguin motos'”.

“Rut sense hac” és un dels tres títols seleccionats com a finalista del Premi Menjallibres 2020. La relació es completa amb “Juno”, de Laia Aguilar, que recentment ha estat guardonada amb el Premi Josep Pla de narrativa i realitzarà la trobada el mes de febrer, i “Tú, sucia rata”, de Fernando Lalana, que visitarà Vilanova i la Geltrú el mes de març. A l'abril els alumnes votaran quin els ha agradat més, i al maig es farà el lliurament del Premi a l'Auditori Eduard Toldrà.

Muriel Villanueva va néixer a València el 1976. És llicenciada en Teoria de la Literatura i Literatura Comparada i diplomada en Educació Musical. És escriptora i professora d'escriptura. Ha publicat més de 20 llibres de narrativa per a totes les edats, així com algun volum de poesia, i ha rebut diversos guardons.

Ha vingut a Vilanova acompanyada de la Ross, la seva amiga que va inspirar la història de la “Rut sense hac”, una noia de setze anys que comença els seus estudis artístics en un nou institut, marcada per un silenci que arrossega des de petita.

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

El Penedès i Garraf en ple arriba a la segona fase del desconfinament. A les portes de l'estiu i amb un futur incert, segurament ja heu començat a fer plans per a les vostres vacances

Heu començat a fer plans per aquest estiu?


No