Consell Comarcal

Els treballs d'identificació de la Ruta del Patrimoni del Garraf comencen al febrer

Aquest projecte inclou sis actuacions en llocs emblemàtics del Garraf, que ressalten el seu entorn patrimonial i natural

Redacció Cubelles 28-01-2020 15:28 Lectures 1560
Els treballs d'identificació de la Ruta del Patrimoni del Garraf comencen al febrer. CC Garraf

Els treballs d'identificació de la Ruta del Patrimoni del Garraf comencen al febrer. CC Garraf

El proper mes de febrer s’iniciaran els treballs de la Ruta del Patrimoni del Garraf, l’actuació comarcal inclosa en el projecte “Garraf: camins, patrimoni i natura”, finançat amb fons europeus. Així s’ha anunciat avui en una reunió de treball realitzada a Cubelles amb la participació de representats de tots els ajuntaments, Node Garraf i el Consell Comarcal del Garraf.

A través de la Ruta del Patrimoni del Garraf es volen potenciar les rutes ja existents als municipis de la comarca i adaptar-les a trams curts i accessibles per públic familiar. Aquest projecte inclou sis actuacions en llocs emblemàtics del Garraf, que ressalten el seu entorn patrimonial i natural, amb la idea de potenciar-los i dinamitzar-los amb recorreguts curts i accessibles que destaquin algun punt paisatgístic identitari de la comarca.

El Mirador del Puig de l’Àliga a Canyelles, el Punt d’avistament d’aus a la desenvocadura del riu Foix a Cubelles, el Mirador a la torre del Castell Vell a Olivella, el mirador de la façana principal de l’ermita Mare de Déu de Gràcia de Miralpeix a Sitges, el mirador de la punta grossa a Vilanova i la Geltrú i les estacions interpretatives a les vinyes de Sant Pere de Ribes són les actuacions previstes en aquest projecte, que té un pressupost total de 113.148,78 €.

Durant la reunió, la consellera presidenta de l’àrea d’Ordenació Territorial i Habitatge, Marta Verdejo, ha explicat que “ja podem posar dates i terminis per a aquestes actuacions conjuntes al Garraf: signarem el contracte ara al mes de febrer, després s’iniciaran els treballs i la voluntat és que al juliol ja puguem inaugurar les actuacions a cada municipi”. La consellera ha posat en valor el paper del Consell Comarcal del Garraf com a coordinador d’aquest projecte, fet que ha permès  destinar recursos del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder) a les actuacions de tots els municipis.

Verdejo també ha ressaltat que “aquest projecte busca posar de relleu el paisatge i els valors que tenim dintre del territori i, d’alguna manera, activar econòmicament el turisme del Garraf”, i ha explicat que “amb aquesta voluntat, Node Garraf treballarà conjuntament amb els ajuntaments i el consell comarcal en la difusió i promoció del projecte, a través d’un espai web i una aplicació mòbil, així com plànols comarcals per consultar tots els recorreguts i els seus elements patrimonials i naturals.

La reunió ha finalitzat amb una visita a la desenvocadura del Foix, on es desenvoluparà l’actuació de Cubelles. Trini Vicente, regidora de turisme del municipi, ha explicat que “es posarà un punt d’avistament i interpretació de fauna a prop del riu, integrat completament dins el paisatge natural, on es podran observar les aus sense molestar l’entorn natural”. Segons la regidora “aquest serà un fet important de promoció turística, però també de patrimoni i natura, dins el projecte general que tenim de turisme ecològic i sostenible”.

“Garraf: camins, patrimoni i natura”

La Ruta del Patrimoni del Garraf forma part del projecte “Garraf: camins, patrimoni i natura” que inclou diverses actuacions als municipis de la comarca: mirador de Montserrat (Canyelles), adequació dels jardins de Can Travé (Cubelles), rehabilitació de la Platja Llarga (Vilanova i la Geltrú), senyalització de rutes naturals, culturals i patrimonials (Vilanova i la Geltrú), camí pedalable (Vilanova i la Geltrú), creació del Centre d’Interpretació dels Americanos i museïtzació del Castell (Sant Pere de Ribes) i centre de visitants Can Milà (Sitges). 

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

La pandèmia ens obliga a estar tancats a casa, que és la millor manera de frenar els contagis. Després de dues setmanes de confinament, ens agrada pensar en allò que farem quan això s'acabi.

Què és el primer que faràs quan s'aixequi el confinament?

Anar a veure la família
Quedar amb els amics
Sortir a fer esport
Anar a la perruqueria
Organitzar una festa
Passejar per la natura
Crec que em costarà tornar a la rutina
Altres