Vuitena edició

Les dones guanyen protagonisme al FineArt Igualada

El certamen arriba el 21 de febrer amb 52 exposicions

ACN/ Gemma Aleman Igualada 04-02-2020 12:38 Lectures 1129
Pla general director de FineArt, Ramon Muntané; el regidor de promoció cultural i comerç, Pere Camps; i l'alcalde Marc Castells. ACN

Pla general director de FineArt, Ramon Muntané; el regidor de promoció cultural i comerç, Pere Camps; i l'alcalde Marc Castells. ACN

Les dones seran protagonistes de la vuitena edició del FineArt Igualada, que el proper 21 de febrer arriba a la vuitena edició. Així ho ha avançat el director del festival, Ramon Muntané, durant la presentació del cartell d'aquest 2020. Enguany, el certamen de fotografia comptarà amb 52 exposicions repartides en 20 punts de la capital de l'Anoia. Es podran veure els treballs de fotògrafs de renom, entre els quals destaca Isabel Muñoz, Premi Nacional de Fotografia; o la cubana Leysis Quesada Vera, fotògrafa oficial del Ballet Nacional de Cuba. En aquesta edició hi haurà professionals d'arreu i, a banda de Cuba, hi haurà exposicions d'artistes d'Argentina, Suècia, Turquia, Japó, Austràlia i Hongria.

Segons ha avançat Muntané, Muñoz serà una de les protagonistes d'aquest FineArt. Feia anys que l'Agrupació Fotogràfica d'Igualada, impulsors del festival, la perseguien. I enguany han aconseguit que exposi a la capital de l'Anoia amb un recull de les imatges de la seva trajectòria.

Del cartell, el director tampoc ha volgut passar per alt altres noms de renom, com la cubana Leysis Quesada Vera, que si tot va bé –està pendent de qüestions burocràtiques- també serà a la capital de l'Anoia presencialment; o de Tino Soriano –premiat per la UNESCO, l'OMS i la Fundació World Press Photo- i la seva mostra "La Xina i el Tibet".

Altres artistes coneguts, internacionals i nacionals, seran a Igualada en un FineArt que manté els "bons números" amb 52 exposicions. Destaca el suec Per Cromwell, l'argentí Juan Manuel de Rosas o el turc Lúftü Dagtas. En l'àmbit nacional, Muntané ha destacat la presència d'una de les millors fotògrafes de castells, Mireia Comas, o dels artistes locals Lídia Carbonell i Manel Caballé.

El paper de la dona

Malgrat que, segons el mateix Muntané, "no ha estat de forma conscient", enguany el certamen igualadí compta amb més artistes femenins que masculins. Tot i tractar-se, d'un fet "anecdòtic", ha reconegut, ho ha volgut ressaltar. Entre les dones, destaquen els treballs que es podran veure de les fotoperiodistes Anna Palacions i Eva Parey; la presència d'un col·lectiu de dones australianes especialitzades en la fotografia "de carrer"; o d'una agrupació, també de dones, de Montcada i Reixac.

Les escoles i les activitats paral·leles

Les escoles de disseny i fotografia continuen apostant per FineArt. S'hi podran veure els treballs dels alumnes de l'escola Leandre Cristòfol de Lleida, de l'ERAM escola universitària de fotografia, de l'Institut d'Estudis Fotogràfics de Catalunya (IEFC), de l'Escola Universitària de Disseny i Enginyeria de Barcelona (Elisava), de Fotoespai Barcelona Centre d'Imatge, de l'Escola Groc, de Tecnocampus Mataró, de l'Escola d'Arts i Oficis Gaspar Camps d'Igualada, de El Observatorio, de l'Escola d'Art i Disseny de la Diputació de Tarragona i de l'Escola d'Art i Superior de Disseny d'Olot.

A banda de les exposicions, el festival inclourà un gran nombre d'activitats paral·leles, com ara les visites guiades a càrrec d'Isabel Muñoz, Per Cromwell, o Lútfü Dağtaș; o els tallers protagonitzats per Tino Soriano i Lídia Carbonell.

20 sales d'exposició

El FineArt també servirà als assistents per descobrir espais que habitualment estan tancats a la ciutadania, reconvertits en sales d'exposicions. És el cas de la Rectoria, La Teneria o l'edifici Cíclope. En total hi haurà una vintena de punts repartits per tota la capital de l'Anoia.

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

El Penedès i Garraf en ple arriba a la segona fase del desconfinament. A les portes de l'estiu i amb un futur incert, segurament ja heu començat a fer plans per a les vostres vacances

Heu començat a fer plans per aquest estiu?


No