Carnaval 2020

Sitges presenta el seu Carnaval amb 43 carrosses i més de 2.200 participants

Enguany se celebrarà la primera 'Gala Drag Queen'

ACN Sitges 08-02-2020 23:28 Lectures 1833
Sitges presenta el seu Carnaval amb 43 carrosses i més de 2.200 participants. Ajuntament de Sitges

Sitges presenta el seu Carnaval amb 43 carrosses i més de 2.200 participants. Ajuntament de Sitges

Sitges ha presentat aquest dissabte el seu Carnaval, que se celebrarà del 20 al 26 de febrer. Segons l'organització, es comptarà amb 43 carrosses i més de 2.200 participants, que desfilaran en els dues grans rues multitudinàries de diumenge i de dimarts. A més, enguany com a gran novetat hi ha la primera 'Gala Drag Queen', que serà el 16 de febrer a dos quarts de sis de la tarda a la Fragata. Segons la presidenta de la comissió de Carnaval, precisament aquest espai es convertirà en un dels "punts neuràlgics" de la festa.

Una altra de les apostes d'aquest any serà la gastronomia, i es recuperarà el Concurs de Mestres Xatonaires, que celebrarà la seva 24a edició. Després, hi haurà una xatonada popular. A més, i seguint amb el menjar, aquest any també s'apostarà per les 'cassoletes carnavaleres', amb la implicació de nou establiments per oferir la degustació dels sabors del Carnaval.

També hi haurà lloc per a l'esport i s'organitzarà la 'Primera Americana Carnavalera' i el 'Carnazumba', totes dues activitats el dia 15 de febrer a la piscina municipal. A més, una altra de els novetats d'enguany serà el Concurs de Disfresses, amb la participació de totes les colles que surten a les rues.

Segons l'organització, es preveu que més de 300.000 persones visitin Sitges durant tota la setmana. Per garantir la seguretat tant dels participants com del públic, es desplegaran més d'un miler d'efectius de seguretat i sanitaris, amb punts d'atenció mèdica que s'instal·laran en diferents ubicacions. Les empreses de transport públic, tant de tren com d'autobús, oferiran serveis especials durant els dies de major afluència -les nits de dissabte, diumenge i dimarts-, així com als matins següents.

Festa Lliure de Masclisme i LGTBIfòbia

En aquesta edició s'habilitarà un Punt Lila al passeig a l'altura del Pont d'en Domènech amb l'objectiu d'atendre les persones que vulguin rebre informació o bé un acompanyament si han patit una agressió (física o no ) masclista o LGTBIfòbia. Aquest és un espai segur des d'on s'atendrà de forma professional les demandes de la persona que s'hi adreci. "El Carnaval vol ser una festa lliure de masclisme i de LGTBIfòbia", han assegurat des de l'organització. En la mateixa línia, el regidor de Tradicions i Festes, David Martínez, ha demanat que es gaudeixi de la setmana "amb respecte, civisme i sense comportaments sexistes i homòfobs”.

El cartell

L'artista sitgetà Florenci Salesas és l'autor del cartell del Carnaval de Sitges 2020. Al cartell s'hi pot veure, a baix, un infant que representa el Carnaval infantil escampant bombolles cap al cel i que, a la vegada, representa el futur, mentre que al centre hi ha Santiago Rusiñol –o 'Súper Rusiñol'- com a emblema del passat. Al voltant de les dues figures hi surten representats diverses símbols de Sitges, com King Kong en nom del cinema, un clavell o encenalls de llapis de la Festa de la Poesia.

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

La pandèmia ens obliga a estar tancats a casa, que és la millor manera de frenar els contagis. Després de dues setmanes de confinament, ens agrada pensar en allò que farem quan això s'acabi.

Què és el primer que faràs quan s'aixequi el confinament?

Anar a veure la família
Quedar amb els amics
Sortir a fer esport
Anar a la perruqueria
Organitzar una festa
Passejar per la natura
Crec que em costarà tornar a la rutina
Altres