Carnaval 2020

16 grups de Carnaval i 1.300 participants participen aquest dissabte a la Rua de Canyelles

El Ball de Mantons, obre el Carnestoltes canyellenc el divendres 14 de febrer

Redacció Canyelles 10-02-2020 13:59 Lectures 1980

Canyelles obre, un any més, els carnavals del Penedès i el Garraf aquest dissabte 15 de febrer i ho fa amb la Rua, que torna a ser multitudinària i molt participativa. S’hi han inscrit 16 carrosses i 1.300 participants. D’aquestes, set, a més de la del Carnestoltes, són de Canyelles, i la resta de poblacions del Garraf i el Penedès.

La rua sortirà des de l’aparcament de l’escola Sant Nicolau a les 18 hores, encapçalada pel Carnestoltes i la seva comitiva. Seguirà pel Camí del Romanguer, el lateral de l’Avinguda de Vilafranca fins a l’Avinguda del Raval, des d’on s’anirà fins al carrer Major i la placeta de la Bassa d’en Llot. Allà, en arribar el Carnestoltes oferirà el tradicional pregó i anirà donant la benvinguda a les colles, a mesura que vagi arribant la Rua. Les colles faran el seu ball i rebran el Passaport de la mà del Carnestoltes. Aquesta és la principal novetat de la rua d’enguany. El ball de les colles i el lliurament dels passaports es fa al final de la Rua, i no al principi, per fer més àgil la cercavila i permetre a les colles gaudir més del circuit i de la festa de Carnaval.

Un cop les colles rebin el distintiu,  es donarà per acabada la Rua de Disfresses, però totes les colles participants podran seguir la festa a la Sala Multicultural amb el Ball de Carnaval amb música de DJ en directe.

L'ordre de participació de les carrosses a la Rua de Carnaval es fa, un any més, per sorteig, en una reunió en què han de participar totes les entitats inscrites i que està prevista per aquest dimarts 11 de febrer.
Ball de Mantons

El tret de sortida del Carnaval canyellenc, però, el dona el Ball de Mantons de la Gent Gran. Té lloc aquest divendres 14 de febrer, a les 20:30 hores a la Sala Multicultural.

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

El Penedès i Garraf en ple arriba a la segona fase del desconfinament. A les portes de l'estiu i amb un futur incert, segurament ja heu començat a fer plans per a les vostres vacances

Heu començat a fer plans per aquest estiu?


No