Carnaval 2020

La presentació de la Reina del Carnaval i la Gala Drag Queen, primers actes del Carnaval de Sitges

Com a novetat també es recuperarà el concurs de Mestres Xatonaires que es farà al CIM (Centre d’Interpretació de la Malvasia)

Redacció Sitges 14-02-2020 14:40 Lectures 2384
Pla obert de pluja de confeti durant la rua de l'Extermini del Carnaval de Sitges. Imatge del 5 de març del 2019. ACN

Pla obert de pluja de confeti durant la rua de l'Extermini del Carnaval de Sitges. Imatge del 5 de març del 2019. ACN

Sitges donarà el tret de sortida oficial al carnaval 2020 Dijous Gras, 20 de febrer, i finalitzarà Dimecres de Cendra, 26 de febrer. Després l’acte de presentació de la Reina Infantil del Carnaval, aquest dissabte es presentarà al públic un altre dels personatges principals de la festa, la Reina del Carnaval, que enguany organitza la colla Smile. L’acte  tindrà lloc dissabte, 15 de febrer, a les 20.00 hores a l’escenari de La Fragata.

El grup ha anunciat que la reina estarà inspirada en la cultura oriental i tindrà personalitat pròpia. Una altra característica és que el personatge es presentarà sense ploma, tot i que aquesta colla sempre s’ha caracteritzat per la ploma. En total una cinquantena de persones acompanyaran a la Reina en un espectacle de música, llum, foc, coreografies i color.

Gala Drag Queen Sitges 2020

Una de les principals novetats del Carnaval 2020 és la 1a Gala Drag Queen Sitges 2020, que tindrà lloc diumenge, 16 de febrer, a l’escenari de la Fragata. L’espectacle començarà a partir de les 17 hores des del carrer Sant Francesc des d’on s’iniciarà un petit recorregut que passarà per Sant Francesc fins arribar a La Fragata. En aquest espai s’iniciarà la gala que estarà ambientada en Les Mil i una Nits i comptarà amb la participació d’un total de 400 persones. Durant la gala es podrà veure un tastet de l’essència del Carnaval sitgetà amb algunes de les colles característiques de la festa. També es comptarà amb la participació de la Reina Infantil del Carnaval de Sitges.

Durant l’espectacle es portarà a terme el concurs de Drags Queen amb la participació d’11 candidates. Un jurat escollirà la guanyadora tenint en compte la posada en escena, el maquillatge, la coreografia i el vestuari. L’esdeveniment, en el marc dels actes oficials del Carnaval de Sitges 2020, està dirigit per Nacho Ruiz, i compta amb el suport de diferents empreses de la vila.

La gala estarà presentada per Sofia del Prado, Miss Univers 2017; i per les sitgetanes  “La Secre” i Sílvia Andreu. Les actuacions de Allison Jiear, coneguda per haver participat en diferents musicals a Londres, i Samantha Atkinson, participant del programa televisiu Factor X de Londres, actuaran a l’escenari de La Fragata.


Programa Gala Drag Queen Sitges 2020

17 h                Inici de l’espectacle carrer Sant Francesc
17.30 h           Inici de la Gala a La Fragata
19.30 h           Proclamació de Drag Queen de Sitges 2020
19.45 h           Finalització espectacle


Concurs de Mestres Xatonaires

També com novetat es recuperarà aquest any el Concurs de Mestres Xatonaires que se celebrarà el diumenge, 16 de febrer a les 11.00 hores, al CIM (Centre d’Interpretació de la Malvasia de Sitges).

Hi podran participar 20 persones en la categoria d’adults i 10 en la categoria infantil. Com a novetat, el concurs incorpora una xatonada popular a la plaça Joan Duran i Ferret.

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Després de la inhabilitació de president Quim Torra i el rebuig del ple als pressupostos del Parlament, es pot donar per esgotada la legislatura?

Creu que s'haurien de convocar ja les eleccions al Parlament de Catalunya?


No