Carnaval 2020

Olaf canvia la neu de Frozen per la merengada de Vilanova i la Geltrú

El carnaval de Vilanova i la Geltrú es posa en marxa amb la primera de les seves característiques guerres dolces

Redacció/ ACN Vilanova i la Geltrú 20-02-2020 21:42 Lectures 4327
Olaf canvia la neu de Frozen per la merengada de Vilanova i la Geltrú. ACN/X. Saumell/okonos

Olaf canvia la neu de Frozen per la merengada de Vilanova i la Geltrú. ACN/X. Saumell/okonos

El ninot de neu més conegut de la gran pantalla, Olaf, ha canviat aquesta tarda la neu de Frozen per la merengada de Vilanova i la Geltrú. De mans de la pastisseria Blanch, el carnaval de Vilanova i la Geltrú s'ha endinsat en els actes més tradicionals de la festa amb la primera de les seves característiques guerres dolces.

Una gran merenga amb forma d'Olaf ha donat el tret de sortida a la Merengada a les portes de la pastisseria que va veure néixer aquesta tradició. Com cada any, el ninot de merenga ha durat escassos segons en mans de desenes de nens i nenes amb ganes d'empastifarse de dalt a baix. La festa ha seguit a la plaça del Mercat, on les batalles de merengues s'han escampat per tot el centre urbà.

 

Aquest vespre, les entitats del carnaval faran un segon assalt a la merengada, després de les típiques xatonades de Dijous Gran. El carnaval ja està en marxa a Vilanova i la Geltrú, on s'espera l'arribada de sa majestat Carnestoltes aquest divendres a partir de les 19 hores.

La Merengada infantil ha encetat aquest dijous la setmana de disbauxa del carnaval de Vilanova i la Geltrú. Coincidint amb el Dijous Gras, l'empastifada pastissera serveix de benvinguda als actes programats fins al dimecres de cendra. Aquesta nit les entitats del carnaval celebraran als seus locals els sopars de la Xatonada i després la Merengada nocturna. Divendres, la cercavila de l'Arrivo, encapçalada pel Ball de Diables de Vilanova i els dracs de la ciutat i constituïda per centenars de màscares agrupades per societats, representarà la rebuda del rei Carnestoltes i esdevindrà un dels plats forts de la setmana de celebració. El dia central de la festa és el diumenge amb la desfilada massiva de les Comparses fent el ball del Turuta.

També es plat fort, en aquest cas del dilluns, els Coros de Carnestoltes, on es critiquen diversos aspectes del món local o nacional, que tenen lloc després del ball infantil del paperet.

La rua del Vidalot, el dimarts, serà la penúltima parada del carnaval de Vilanova i la Geltrú, abans de tancar la setmana de disbauxa amb l'Enterro de la Sardina del dimecres de cendra.

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

La pandèmia ens obliga a estar tancats a casa, que és la millor manera de frenar els contagis. Després de dues setmanes de confinament, ens agrada pensar en allò que farem quan això s'acabi.

Què és el primer que faràs quan s'aixequi el confinament?

Anar a veure la família
Quedar amb els amics
Sortir a fer esport
Anar a la perruqueria
Organitzar una festa
Passejar per la natura
Crec que em costarà tornar a la rutina
Altres