Carnaval 2020

Boicot dels Coros d'en Carnestoltes al Teatre Principal per reclamar un espai jove

Bona part dels grups que havien de cantar al teatre han optat per desplegar una pancarta del moviment #esclafitvilanoví i llegir un manifest per exigir al govern local una alternativa d'oci juvenil a la ciutat

Boicot dels Coros d'en Carnestoltes al Teatre Principal per reclamar un espai jove a la ciutat. EIX

Boicot dels Coros d'en Carnestoltes al Teatre Principal per reclamar un espai jove a la ciutat. EIX

Bona part dels grups que han sortit aquest dilluns al vespre pels carrers de Vilanova per cantar els Coros d'en Carnestoltes han decidit no actuar al Teatre Principal com a acció de protesta i per reclamar un espai jove a la ciutat. En comptes dels coros -que sí que han interpretat en altres seus d'entitats i places de la ciutat- les colles han optat per desplegar una pancarta del moviment #esclafitvilanoví i llegir un manifest que exigeix al govern local una alternativa real i propera d'oci juvenil.

Les entitats juvenils que han llegit el manifest reclamen "que l'equipament juvenil i d'entitats sigui una realitat abans que finalitzi l'actual legislatura, com a molt tard al 2023", però que mentrestant, i donada la manca d'espais a la ciutat fruit del tancament de la Nau del Ferrocarril i l'Envelat, "que s'habiliti i estigui operatiu un equipament provisional el setembre del 2020".

Com ja van fer durant l'Arrivo d'en Carnestoltes les entitats que han impulsat #esclafitvilanoví demanen que Vilanova no es converteixi en una ciutat dormitori: "reclamem que els accessos a l'espai jove temporal siguin segurs: bona accessibilitat i il·luminació adequada. Que es cerquin també alternatives a l'ús de vehicles privats per arribar-hi, econòmicament assequibles, durant les activitats d'oci nocturn que les entitats organitzin. Que cap carrer de la ciutat estigui fosc ni una sola nit de l'any. Que es reformuli l'actual Ordenança de sorolls i vibracions, amb l'objectiu de blindar totes aquelles activitats a la via pública realitzades per entitats sense ànim de lucre del teixit associatiu vilanoví, sense distinció de l'època de l'any en que es programin. Que l'Ajuntament disposi i es faci càrrec dels mínims necessaris que requereixen a les entitats per muntar activitats a la via pública: lavabos, serveis sanitaris, seguretat, etc. Que l'Ajuntament es posicioni clarament al costat de les entitats i asseguri la continuïtat de tots els festivals musicals que organitzen".

Tot i que les reivindicacions eren compartides per part del públic, el boicot ha indignat els espectadors que havien acudit al teatre, que han anat abandonant progressivament la platea, així que anaven passant les primeres entitats que se sumaven a la protesta. L'acció també ha molestat altres entitats que no havien estat avisades de l'acció d' #esclafitvilanoví i aquestes han optat per intepretar els seus coros al teatre com cada any, tot i que moltes han mostrat el seu acord amb les reivindicacions del manifest. Des de la Federació d'Associacions del Carnaval, s'ha lamentat el que estava passant al Teatre Principal a través de les xarxes socials i han defensat que el teatre estarà obert per a totes les colles que vulguin actuar.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


Últims llibres recomanats

Cruïlles


  • Jonathan Franzen (Autor), Mireia Alegre (Traductor)

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!