Filosofia

Vilafranca ajorna el Festival VilaPensa fins al setembre amb motiu del coronavirus

Pere Regull: 'és la millor mesura tenint en compte que per a mitjans d’abril es preveu el pic de l’epidèmia'

Ramon Filella Vilafranca del Penedès 10-03-2020 13:37 Lectures 2629
Vilafranca ajorna el Festival VilaPensa fins al setembre amb motiu del coronavirus. Ajuntament de Vilafranca

Vilafranca ajorna el Festival VilaPensa fins al setembre amb motiu del coronavirus. Ajuntament de Vilafranca

Els organitzadors del festival de pensament Vilapensa de Vilafranca del Penedès han decidit ajornar l'edició d'enguany que estava programada entre els dies 14 i 19 d'abril com a mesura preventiva davant l'avanç del coronavirus. El festival es trasllada al mes de setembre, en concret entre els dies 16 i 20, amb l'objectiu de poder mantenir intacte el programa d'activitats.

Jordi Sàbat, director del festival, ha explicat que “la decisió de l'ajornament s'ha pres davant l'evidència del risc que suposa concentrar un gran nombre de persones en un espai tancat”. Sàbat ha afegit que “teníem previst un programa amb 29 actes i 32 ponents i la nostra intenció és que, de cara al mes de setembre, poguem realitzar-los tots. Es complicat que alguns ponents de primer nivell puguin modificar les seves respectives agendes, però nosaltres provarem de quadrar-ho tot per a que estiguin a Vilafranca en les noves dates fixades”.

Per la seva banda, l'alcalde de Vilafranca, Pere Regull, s'ha mostrat dolgut per la necessitat de prendre la mesura, però ha recordat que és la millor solució que ara mateix hi ha damunt de la taula. De fet, el Vilapensa no serà l'únic acte que se suspendrà a la ciutat en els propers dies sempre com a mesura preventiva davant el coronavirus. Regull, fins i tot, ha parlat del pregó de Sant Jordi i la possibilitat que hagi de canviar d'escenari o també ser suspès. Sobre tot plegat, l'alcalde ha dit que “és molt difícil poder preveure que pot anar passant en els propers dies i, per tant, hem d'anar pas a pas”.

El festival Vilapensa s'havia convertit en les dues primeres edicions en una de les cites vinculades amb el pensament i la filosofia més destacades de Catalunya. La qualitat dels ponents i dels actes s'havia combinat en aquests dos primers anys amb un gran índex d'assistència de públic el que li ha donat un ressò de primer nivell al país.

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No