Lleure a casa

Els museus de Vilanova, ben actius a través de les seves xarxes socials

Els equipaments ofereixen possibilitats per continuar gaudint de la seva oferta cultural des de casa

Els museus de Vilanova, ben actius a través de les seves xarxes socials. Ajuntament de Vilanova

Els museus de Vilanova, ben actius a través de les seves xarxes socials. Ajuntament de Vilanova

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Davant la situació actual de confinament, les xarxes socials han esdevingut la principal finestra a l'exterior tant per a persones com per a institucions. És el cas també dels museus de Vilanova i la Geltrú, que des del divendres 13 de març romanen tancats, amb totes les seves activitats previstes per a aquest mes suspeses i/o posposades. Amb tot, però, la seva activitat no s'atura, i tots ells han volgut continuar actius a través de les xarxes socials.

El regidor de Patrimoni Cultural, Jordi Medina, ha recordat que “els museus i els equipaments culturals hem de desenvolupar les activitats adaptant-nos a les circumstàncies. Els dispositius electrònics i les TIC ens donen la possibilitat de continuar la nostra activitat online, de continuar donant a conèixer les nostres col·leccions, i dinamitzar les xarxes socials”.

Biblioteca Museu Víctor Balaguer
Per tal de seguir en contacte amb els seus usuaris, el Balaguer ofereix una visita virtual a l'equipament a través de l'app Google Arts & Culture . Podreu accedir a la seva col·lecció i consultar informació sobre les peces del Museu. Entre la resta de propostes, hi ha un concurs de dibuix online que anima els usuaris a compartir les seves creacions. Per al Dia Mundial de la Poesia (21 de març), amb l'etiqueta #poetesatoteslescases, s'anima tothom a buscar la inspiració en aquests dies excepcionals que s'estan vivint. La setmana vinent s'estrenarà el canal de Youtube de la Biblioteca Museu Víctor Balaguer, un projecte en el qual s'ha treballat en els darrers mesos en col·laboració amb la Generalitat de Catalunya, i que incorporarà vídeos d'actes realitzats el 2019 i aquest 2020, amb diferents seccions com “Obres comentades”, “Exposicions”, “Diàlegs” o petites càpsules dels Chill out de mites i art, una de les activitats de més èxit del Museu.

Espai Far
A través de les seves plataformes virtuals (YouTube, Facebook, Twitter i Instagram), l'Espai Far oferirà la possibilitat de descobrir o redescobrir la història de Baix-a-Mar compartint en línia un seguit de vídeos de memòria oral que formen part del projecte "Un objecte, una història”: petites càpsules àudiovisuals en les quals diferents persones vinculades a temes com la pesca, la cuina, la cultura o el lleure fan reviure la memòria de Baix-a-Mar a través de l'explicació d'un objecte.

Museu Romàntic Can Papiol
A Can Papiol s'han centrat en la participació i entreteniment dels més petits de la casa,  compartint a través del seu web i xarxes socials dibuixos de les sales del museu amb personatges retallables perquè nens i nenes els puguin pintar i convertir en collages. També oferirà propostes de jocs a casa com els que els infants jugaven al segle XIX,  perquè grans i petits es puguin entretenir.

Els tres museus han iniciat la proposta #MuseumQuiz a través dels seus comptes a les xarxes socials de Twitter i Instagram, on al llarg de la setmana fan diferents preguntes relacionades amb les seves col·leccions i la seva història. Al dia següent de la pregunta, ofereixen també informació sobre aquell tema.Les primeres preguntes han estat vinculades amb el missatge de llum del Far de Sant Cristòfol, el paper de Francesc de Papiol en les Corts de Cadis de 1812 i el viatge en carro de Santiago Rusiñol i Ramon Casas.

El regidor Jordi Medina ha fet una crida per “animar la ciutadania a tenir els museus a casa seva, a fer-se'ls seus. Els equipaments continuarem treballant en la distància per poder desenvolupar la nostra tasca de servei públic i de servei a la comunitat”. El personal de tots els museus continua teletreballant des de casa, atenent consultes i oferint informació a l'usuari a través dels seus correus electrònics i les seves xarxes socials:

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


Últims llibres recomanats

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local