Crisi del coronavirus

El Zoom Festival crea una nova categoria per estimular el talent audiovisual fet des del confinament

El premi es lliurarà amb la resta del palmarès en la 18a edició del certamen d'Igualada, al novembre

ACN Igualada 26-03-2020 17:17 Lectures 1447
Imatge promocional del Festival Zoom d'Igualada, que anuncia el nou premi a les creacions audiovisuals confinades. EIX

Imatge promocional del Festival Zoom d'Igualada, que anuncia el nou premi a les creacions audiovisuals confinades. EIX

El Zoom Festival d'Igualada estrenarà el Premi a la Millor Creació Audiovisual del Confinament en la seva 18a edició, que se celebra el novembre del 2020. Amb aquest nou guardó el certamen vol fer aflorar el talent en una situació d'excepcionalitat i reconèixer creacions audiovisuals de qualitat que estan sorgint a les xarxes com a conseqüència de la crisi sanitària del covid-19. De passada, reforça la seva aposta pels nous formats audiovisuals, que ja va iniciar en la passada edició amb els premis Millor Youtuber i Millor Instagramer. Per participar-hi només cal compartir el vídeo - obert a tots els gèneres- a les xarxes socials Instagram, Twitter o Facebook amb l’etiqueta #ZoomdesdeCasa i mencionant el perfil del festival a Twitter.

L'únic requisit que imposa la nova categoria és que l'audiovisual sigui realitzat a casa durant els dies de confinament a qualsevol punt de l’Estat i que tingui una durada màxima de 15 minuts. El període per presentar les produccions audiovisuals finalitzarà quan acabi l’estat d’alarma decretat pel govern central.

Un jurat format per professionals del món audiovisual avaluarà les propostes recollides durant aquests dies a xarxes socials i en determinarà la producció guanyadora, que serà anunciada juntament amb la resta del palmarès de la propera edició del certamen.

De passada, amb aquest nou premi el festival aprofundeix en la seva aposta pels nous formats audiovisuals, que ja va iniciar en la passada edició amb els premis Millor Youtuber i Millor Instagramer, i que posa sobre la taula la importància d’Internet i les xarxes socials com a nous canals de difusió de produccions audiovisuals de qualitat i amb una audiència consolidada.

El Festival Zoom va néixer a Igualada l’any 2003 amb l’objectiu de donar visibilitat a la ficció televisiva i atorgar reconeixement "a un gènere que ha aconseguit evolucionar fins el punt de diluir la línia que separa el cinema de la televisió".

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No