Confinament

Gran acollida de les visites virtuals a la Ruta Medieval de Vilafranca del Penedès

Turisme va iniciar el projecte de visualització virtual de la Ruta Medieval de Vilafranca del Penedès l’any 2018 per tal de poder visualitzar virtualment en 360º el passat medieval de Vilafranca en tres punts de la ciutat

Gran acollida de les visites virtuals a la Ruta Medieval de Vilafranca del Penedès. Ajuntament de Vilafranca

Gran acollida de les visites virtuals a la Ruta Medieval de Vilafranca del Penedès. Ajuntament de Vilafranca

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Durant aquests dies de confinament amb motiu de la pandèmia del Coronavirus-COVID19, l’Ajuntament de Vilafranca ha difós mitjançant les xarxes socials de Turisme Vilafranca la visita a la Ruta Medieval mitjançant realitat virtual.

La regidoria de Turisme va iniciar el projecte de visualització virtual de la Ruta Medieval de Vilafranca del Penedès l’any 2018 per tal de poder visualitzar virtualment en 360º mitjançant un smartphone, una tauleta o unes ulleres VR el passat medieval de Vilafranca en tres punts de la ciutat rellevants com la plaça de Santa Maria/plaça de Jaume I, el Claustre de Sant Francesc i la plaça de Sant Joan/plaça de la Vila.

Aquesta tecnologia permet als vilatans, visitants i turistes recrear virtualment aquests tres espais de la Vilafranca medieval i descobrir en un entorn digital actual les claus del desenvolupament de Vilafranca des del seu naixement fins al segle XIV-XV. La realitat virtual mostra l’evolució històrica de l’arquitectura i la  trama urbana de Vilafranca, els fets històrics destacables, la societat i l’economia i en general, la mentalitat i la vida quotidiana dels habitants de la Vila medieval.

Aquest producte de turisme cultural complementa l’oferta de la visita comentada o lliure de la Ruta Medieval a Vilafranca, que des de fa molts anys ofereix la regidoria de Turisme de l’Ajuntament de Vilafranca. La realitat virtual permet fer més divertida, experiencial i entusiasta la Ruta Medieval de Vilafranca del Penedès, amb la introducció de nous elements interactius que permeten al visitant endinsar-se en la temàtica i viure una experiència que vagi més enllà de la mera observació d’edificis i lectura de panells informatius.

L’any 2019 la realitat virtual es va implantar a les visites turístiques de la Ruta Medieval a la plaça de Santa Maria/plaça Jaume I i al Claustre de Sant Francesc i aquest mes d’abril estava previst fer la presentació del punt virtual de la plaça de Sant Joan/plaça de la Vila, com a punt final de la Ruta Medieval Virtual de Vilafranca.

Donada la situació actual de l’estat d’alarma, la regidoria de Turisme ha volgut avançar la presentació mitjançant la difusió de vídeos a les xarxes socials, perquè tant els centres educatius com qualsevol ciutadà o ciutadana pogués gaudir d’aquestes ressenyes didàctiques des de casa. Davant la gran acollida de la iniciativa, aquests vídeos, que només són un petit tast de l’experiència, es podran veure al perfil de YouTube de Turisme Vilafranca del Penedès mentre duri el confinament. La regidoria de Turisme anima tothom a poder gaudir-la amb les ulleres de realitat virtual així que sigui possible.

Abans de la pandèmia del COVID19, l’Oficina de Turisme de Vilafranca ja oferia aquest servei de visita virtual sense guia, qualsevol dia de la setmana i en tres idiomes (català, castellà i anglès). Tan aviat com es pugui reprendre aquesta activitat, ja es podrà oferir com a novetat la visita virtual en un punt tant emblemàtic com la plaça de Sant Joan/plaça de la Vila.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


Últims llibres recomanats

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local