Confinament

L’Ajuntament de Sitges convida la ciutadania a recopilar les Memòries del Confinament

La recollida de testimonis formarà part del catàleg de l’Arxiu Històric Municipal de Sitges

Redacció Sitges 15-05-2020 18:55 Lectures 2268
L’Ajuntament de Sitges convida la ciutadania a recopilar les Memòries del Confinament . Ajuntament de Sitges

L’Ajuntament de Sitges convida la ciutadania a recopilar les Memòries del Confinament . Ajuntament de Sitges

La regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Sitges proposa la iniciativa ‘Memòries del Confinament a Sitges’ per documentar i recopilar les vivències personals i col·lectives de les sitgetanes i els sitgetans. L’objectiu és aconseguir testimonis documentals i  material per fer un arxiu d’aquest moment històric i posar-lo a l’abast de la ciutadania. Per recopilar aquestes experiències i recollir tota la informació  s’ha obert una plataforma web https://www.sitges.cat/serveis/cultura/memories-del-confinament a tothom. A la plataforma caldrà omplir un formulari i es podrà fer enviament d’escrits, documents, fotografies, àudios, vídeos o dibuixos. Aquests arxius han d’incloure dades descriptives que permetin ser posteriorment catalogats. 

Inici del formulari

El regidor de Cultura i Participació Ciutadana, Xavier Salmerón, destaca que “com a regidoria de cultura entenem que tenim el deure de recopilar tota aquesta informació amb un alt valor històric i documental” per aquest motiu “demanem a la ciutadania que ens facin arribar tots aquells records que hagin recollit durant aquests dies per construir entre totes i tots un valuós arxiu que sobretot tindrà una importància cabdal per al futur”.

En aquests dies de confinament, moltes persones reflexionen sobre com viuen aquesta situació i sobre quines emocions i quins sentiments senten. La regidoria de Cultura convida a les veïnes i els veïns de Sitges a compartir aquests vivències ja sigui a través d’enviar una crònica amb les històries personals o família, així com també, fotografies que plasmin moments viscuts, vídeos o àudios que resumeixi un moment especial.   

Les persones interessades poden deixar testimoni de la seva experiència i records individuals i col·lectives que permetran bastir un llegat històric durant el confinament, un moment en el qual la lluita per evitar la propagació del coronavirus ha estat el denominador comú.
El material gràfic o audiovisual com la documentació escrita es dipositarà al catàleg de l’Arxiu Històric Municipal de Sitges per preservar la memòria històrica del confinament. Les aportacions ciutadanes permetran disposar del llegat testimonial de la història més recent de la vila.

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Entitats ecologistes i animalistes demanen a les administracions públiques que es limiti l'ús de la pirotècnia per l'afectació a la salut de persones i animals per contaminació acústica i també per contaminació de l'aire.

Creus que s'hauria de limitar l'ús de la pirotècnia?


No