Capital de la Cultura Catalana 2020

L’exposició “El Vendrell, l’època daurada” homenatjarà el dibuixant i il·lustrador Lluís Juste de Nin

Juste de Nin col·laborava activament en la preparació d’aquesta mostra que es preveu inaugurar al Palau Robert a finals de juliol emmarcada en els actes d’El Vendrell, Capital de la Cultura Catalana 2020

Redacció Vilanova i la Geltrú 22-05-2020 20:15 Lectures 1439
L’exposició “El Vendrell, l’època daurada” homenatjarà el dibuixant i il·lustrador Lluís Juste de Nin. EIX

L’exposició “El Vendrell, l’època daurada” homenatjarà el dibuixant i il·lustrador Lluís Juste de Nin. EIX

El Palau Robert retrà homenatge al dibuixant, il·lustrador i ninotaire Lluís Juste de Nin, mort ahir  21 de maig, en l’exposició “El Vendrell , l’època daurada”, que es preveu inaugurar al centre  barceloní a finals de juliol.

Precisament, Juste de Nin col·laborava activament en la preparació de l’exposició “El Vendrell, l’època daurada”, que organitzen la Direcció General de Difusió del Departament de la Vicepresidència i d’Economia i Hisenda i l’Ajuntament del Vendrell, amb motiu de la Capital de la Cultura Catalana El Vendrell 2020.

En concret, el dibuixant treballava amb el vendrellenc Ernest Benito en la part de l’exposició dedicada al periodista, traductor, sindicalista i dirigent el POUM Andreu Nin, amb el qual compartia nom i parentesc.  Juste de Nin va escriure la novel·la gràfica “Andreu Nin, seguint les teves passes”, una defensa del llegat d’Andreu Nin, fruit d’una investigació en la bibliografia disponible sobre el personatge i també de converses amb nombrosos testimonis. Aquesta novel·la es va presentar al Museu Deu del Vendrell el 27 de maig del 2016 amb la presència de l’autor.

També va dibuixar el llibre “Els Nin. Memòries a llapis d'una família catalana”. Apassionat per la nissaga familiar dels Nin, duia sempre un anell de plata amb l’escut dels Nin, i havia col·laborat amb la Fundació Apel·les Fenosa en la recerca sobre la història del Portal del Pardo. Va ajudar econòmicament a la restauració de la gàrgola de la Torre Medieval de la casa, que havia estat propietat de la família Nin des del 1518.

La mostra “El Vendrell , l’època daurada” recordarà figures de la vàlua de Pau Casals, Apel·les Fenosa, Àngel Guimerà i Andreu Nin i els valors associats als personatges com la creativitat, la internacionalitat, i el compromís amb la societat del seu temps. Personatges vinculats al Baix Penedès que cal rescatar de la memòria com a referents positius.

Cal destacar que Juste de Nin va donar vida al popular personatge de la Norma, símbol de la primera campanya de normalització lingüística de la Generalitat El català, cosa de tots, que es va presentar el 1992, amb textos de Tísner.

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

La pandèmia ens obliga a estar tancats a casa, que és la millor manera de frenar els contagis. Després de dues setmanes de confinament, ens agrada pensar en allò que farem quan això s'acabi.

Què és el primer que faràs quan s'aixequi el confinament?

Anar a veure la família
Quedar amb els amics
Sortir a fer esport
Anar a la perruqueria
Organitzar una festa
Passejar per la natura
Crec que em costarà tornar a la rutina
Altres