Confinament

Ja hi ha guanyadors del concurs de foto relats “En [relats] a casa” de Vilafranca

Pau Senabre Bonell i Andrés Moreno Galindo, en la categoria sènior, i Carla Lluch i Ana Fernández González en la categoria júnior han obtingut el primers i segons premis

Ja hi ha guanyadors del concurs de foto relats “En [relats] a casa” de Vilafranca. EIX

Ja hi ha guanyadors del concurs de foto relats “En [relats] a casa” de Vilafranca. EIX

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Pau Senabre Bonell i Andrés Moreno Galindo, en la categoria sènior, i Carla Lluch i Ana Fernández González en la categoria júnior han obtingut el primers  i segons premis respectivament en el concurs de foto relats “En [relats] a casa” organitzat per l’Ajuntament de Vilafranca i la Biblioteca Torras i Bages.

El jurat format per la professora de literatura, Anna Ruiz Mestres;  l’escriptor David Monteagudo;  el director de la Biblioteca Torras i Bages, Daniel Garcia; el cap del servei de Cultura, Àngel Hom i la tècnica del servei de Cultura, Sílvia Amigó, es va reunir aquest dilluns 1 de juny i va acordar de manera unànime la valoració dels relats guanyadors d’aquest concurs.

Relats guanyadors

El jurat va considerar amb satisfacció la narració “El reconeixement” del vilafranquí  de 23 anys Pau Senabre Bonell, per la seva originalitat, bon ritme narratiu, qualitat literària i el desenllaç sorprenent. D’altra banda el relat “El retorn” d’Andrés Moreno Galindo, de 53 any i resident a Sant Quintí de Mediona, també va ser reconegut com una narració molt ben escrita, pulcra, gens artificiosa, amb un llenguatge polit i un punt de vista molt original.

Pel que fa als treballs presentats en la categoria júnior les guanyadores Carla Lluch i Ana Fernández González coincideixen a narrar experiències molt pròpies de la seva edat. Totes dues tenen 17 anys i resideixen a Vilafranca.

Finalistes

Tanmateix el jurat, dels vint-i-nou relats presentats, va valorar molt positivament cinc micro relats pertanyents categoria sènior que per la seva qualitat literària i potència narrativa podrien haver optat també als premis i que els van qualificar com a finalistes. Els relats són: “Merda” de la vilafranquina María Rodríguez Sandía; “L’escriptor que talla el salami” d’Elena Vives Font, resident també a Vilafranca; “Elles i els verds” de Rosa Vendrell resident a Sant Pau d’Ordal; “Volia escriure sobre el meu periquito abans que morís” del guanyador del primer premi Pau Senabre Bonell i “Juliette” de Pep Garcia, de Manresa.

Premis i publicació dels relats

Els premis dels relats guanyadors en ambdues categories, sènior i júnior, consisteixen en atorgar l’import de 250 € i 150 € per als primers i segons, respectivament, per tal de fer la despesa d’aquests imports en concepte de llibres a qualsevol llibreria de Vilafranca. De fet, aquest era un dels objectius del concurs, donar un ajut indirecte al sector del llibre, tan malmès després durant l’estat l’alarma i tenint en compte que no es va poder celebrar la diada de Sant Jordi el 23 d’abril.

Tots els relats premiats i finalistes seran publicats a les pàgines webs del servei de Cultura i de la Biblioteca Torras i Bages i també tindran la seva presència als perfils d’instagram municipals de l’Ajuntament i de la Biblioteca, on s’hi penjaran també les imatges amb les quals els participants acompanyaven els seus relats.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


Últims llibres recomanats

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local