Confinament

Ja hi ha guanyadors del concurs de foto relats “En [relats] a casa” de Vilafranca

Pau Senabre Bonell i Andrés Moreno Galindo, en la categoria sènior, i Carla Lluch i Ana Fernández González en la categoria júnior han obtingut el primers i segons premis

Redacció Vilafranca del Penedès 03-06-2020 19:46 Lectures 1723
Ja hi ha guanyadors del concurs de foto relats “En [relats] a casa” de Vilafranca. EIX

Ja hi ha guanyadors del concurs de foto relats “En [relats] a casa” de Vilafranca. EIX

Pau Senabre Bonell i Andrés Moreno Galindo, en la categoria sènior, i Carla Lluch i Ana Fernández González en la categoria júnior han obtingut el primers  i segons premis respectivament en el concurs de foto relats “En [relats] a casa” organitzat per l’Ajuntament de Vilafranca i la Biblioteca Torras i Bages.

El jurat format per la professora de literatura, Anna Ruiz Mestres;  l’escriptor David Monteagudo;  el director de la Biblioteca Torras i Bages, Daniel Garcia; el cap del servei de Cultura, Àngel Hom i la tècnica del servei de Cultura, Sílvia Amigó, es va reunir aquest dilluns 1 de juny i va acordar de manera unànime la valoració dels relats guanyadors d’aquest concurs.

Relats guanyadors

El jurat va considerar amb satisfacció la narració “El reconeixement” del vilafranquí  de 23 anys Pau Senabre Bonell, per la seva originalitat, bon ritme narratiu, qualitat literària i el desenllaç sorprenent. D’altra banda el relat “El retorn” d’Andrés Moreno Galindo, de 53 any i resident a Sant Quintí de Mediona, també va ser reconegut com una narració molt ben escrita, pulcra, gens artificiosa, amb un llenguatge polit i un punt de vista molt original.

Pel que fa als treballs presentats en la categoria júnior les guanyadores Carla Lluch i Ana Fernández González coincideixen a narrar experiències molt pròpies de la seva edat. Totes dues tenen 17 anys i resideixen a Vilafranca.

Finalistes

Tanmateix el jurat, dels vint-i-nou relats presentats, va valorar molt positivament cinc micro relats pertanyents categoria sènior que per la seva qualitat literària i potència narrativa podrien haver optat també als premis i que els van qualificar com a finalistes. Els relats són: “Merda” de la vilafranquina María Rodríguez Sandía; “L’escriptor que talla el salami” d’Elena Vives Font, resident també a Vilafranca; “Elles i els verds” de Rosa Vendrell resident a Sant Pau d’Ordal; “Volia escriure sobre el meu periquito abans que morís” del guanyador del primer premi Pau Senabre Bonell i “Juliette” de Pep Garcia, de Manresa.

Premis i publicació dels relats

Els premis dels relats guanyadors en ambdues categories, sènior i júnior, consisteixen en atorgar l’import de 250 € i 150 € per als primers i segons, respectivament, per tal de fer la despesa d’aquests imports en concepte de llibres a qualsevol llibreria de Vilafranca. De fet, aquest era un dels objectius del concurs, donar un ajut indirecte al sector del llibre, tan malmès després durant l’estat l’alarma i tenint en compte que no es va poder celebrar la diada de Sant Jordi el 23 d’abril.

Tots els relats premiats i finalistes seran publicats a les pàgines webs del servei de Cultura i de la Biblioteca Torras i Bages i també tindran la seva presència als perfils d’instagram municipals de l’Ajuntament i de la Biblioteca, on s’hi penjaran també les imatges amb les quals els participants acompanyaven els seus relats.

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No