Equipaments tancats, programació oberta!

El Teatre Cal Bolet i l’Auditori de Vilafranca oferiran espectacles en obert des de casa aquest estiu

Els artistes vilafranquins podran presentar les seves propostes de creacions i interpretacions de teatre, música, dansa i circ en format de càpsules

Redacció Vilafranca del Penedès 09-06-2020 20:00 Lectures 1574
El Teatre Cal Bolet i l’Auditori de Vilafranca oferiran espectacles en obert des de casa aquest estiu. EIX

El Teatre Cal Bolet i l’Auditori de Vilafranca oferiran espectacles en obert des de casa aquest estiu. EIX

El Teatre Cal Bolet i l’Auditori de Vilafranca enceten la programació EQUIPAMENTS TANCATS, PROGRAMACIÓ OBERTA! per tal que aquest estiu es pugui gaudir d’espectacles des de casa que han creat exclusivament per a l’ocasió. Aquest migdia s’ha presentat de forma telemàtica aquesta iniciativa que, segons explicava el regidor de Cultura, Ricard Rafecas, vol “donar visibilitat a la creació en les diverses disciplines artístiques en un moment en què la programació professional estable del Teatre Cal Bolet i l’Auditori Municipal s’ha hagut d’aturar fins a la tardor amb motiu del COVID19”. Rafecas agraïa la tasca del personal tècnic del Servei de Cultura el treball per minimitzar la problemàtica de l’aturada per la pandèmia.

La primera iniciativa serà el concert de la Camerata Penedès amb el títol Evocacions poètiques, en què s’interpretarà l’obra Vistes al mar, d’Eduard Toldrà, per a quartet de corda. El concert també comptarà la col·laboració de l’artista penedesenca Anna Roig que interpretarà conjuntament amb el quartet de corda de la Camerata Penedès dos temes arranjats per Carles Sanz, membre de l’Anna Roig i l’Ombre de Ton Chien, i El cant dels ocells. Un repertori d’una durada de 30’ que es va enregistrat a l’Auditori Municipal el passat dimecres 3 de  juny  i que es podrà veure aquest mes de juny per Penedès TV i a les xarxes socials del Teatre Cal Bolet i l’Auditori i de l’Ajuntament de Vilafranca. Interpretació: Violí I: Clàudia Farrés, Violí II: Sara Balasch, Viola: Eura Fortuny i Violoncel: Irma Bau, Veu: Anna Roig i Piano: Carles Sanz.

La programació teatral anirà a càrrec de la Flyhard Produccions amb una peça teatral amb el títol Al descobert, creada sota encàrrec del Servei de Cultura que compta amb la dramatúrgia de Concha Milla, la Marta Aran i l'Eu Manzanares. Un text escrit a 6 mans interpretat pels actors Sergio Matamala, el Xavi Garcés i Clara Cols. Es tracta d’una posada en escena de 30 minuts que es podrà veure des de casa a través de Penedès TV i a les xarxes socials de Cal Bolei i l’Auditori i de l’Ajuntament durant el mes de juliol.

Càpsules d’artistes locals

Tancarà l’edició la programació de la iniciativa Equipaments Tancats, Programació Oberta l’emissió d’unes càpsules presentades per professionals de les arts escèniques i musicals del Penedès . Per això es fa una crida als artistes locals perquè presentin les seves creacions i interpretacions de teatre, música, dansa i circ.

Els caixets que es pagaran seran els següents:

● Propostes seleccionades de creació: 150€ + IVA

● Propostes seleccionades d’interpretació: 150€ + IVA

● Propostes seleccionades que aglutinin creació i interpretació: 300€ + IVA

Les propostes seran escollides pel Consell de les Arts Escèniques mitjançant les comissions de programació del Teatre Cal Bolet i l’Auditori Municipal. Es triaran dues propostes de cada gènere: teatre professional, dansa professional, circ professional i música professional. Es podran veure durant el mes d’agost.

Paral·lelament s’ha creat un vídeo arran de la COVID19 per visibilitzar i posar en valor tota la indústria que generen les arts en viu, amb la participació de l’actriu Mia Esteve i el músic Joan Solana.

GUIA IL·LUSTRADA DE L'HAVANA XICA

Sitges, només sol i calitges?

Bienve Moya

Vull advertir una vegada més que aquests articles quinzenals no són treballs de divulgació històrica sinó que tenen una deliberada vocació literària. Pretenen sobretot despertar la curiositat i excitar, si és possible, la imaginació sobre allò que va ser un dia, i el caliu què en queda de la foguera que havia estat

ENQUESTA WEB

Amb la mirada posada al 9 de maig, data en què decau l'estat d'alarma, el Govern preveu l'escenari que es pugui aixecar el toc de queda nocturn si les dades actuals es consoliden

El 9 de maig s'aixeca l'estat d'alarma. Creus que és necessari mantenir el toc de queda?


No