Sant Joan 2020

Vilanova tancarà els 'xiringuitos' i desallotjarà les platges a les vuit del vespre la nit de Sant Joan

Al llarg de la nit es controlarà els accessos a la sorra, i s'instal·larà un punt lila a l'entrada del parc de Ribes Roges

S'ha organitzat un dispositiu sanitari en el mateix horari per poder donar resposta a incidències relacionades amb el consum d'alcohol, la manipulació de petards, les ferides o agressions

Vilanova tancarà els 'xiringuitos' i desallotjarà les platges a les vuit del vespre la nit de Sant Joan. Ajuntament de Vilanova

Vilanova tancarà els 'xiringuitos' i desallotjarà les platges a les vuit del vespre la nit de Sant Joan. Ajuntament de Vilanova

Per tal d'evitar aglomeracions i actes multitudinaris, tal i com recomana la Generalitat enguany davant la pandèmia per la Covid-19, l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú promou les revetlles de caire familiar i en grups reduïts.

És per aquest motiu que, com ja es va anunciar fa uns dies, la nit de Sant Joan les platges estaran tancades des de les vuit del vespre de dimarts fins a les 10 del matí del dia de Sant Joan.

Amb previsió que una part de la població surti de festa durant la nit i preveient que els locals d'oci nocturn ja poden obrir, l'Ajuntament ha organitzat un dispositiu de seguretat coordinat amb Policia Local, Mossos d'Esquadra, els serveis de neteja, la brigada municipal i els serveis sanitaris. El dispositiu preveu el tancament dels xiringuitos de la sorra a les 8 del vespre, hora en que també es convidarà a marxar els darrers banyistes per poder tancar tots els accessos a les platges. És per això que la megafonia del servei de socorrisme informarà durant el dia de l'hora en que cal deixar lliure la platja dimarts de manera excepcional.

També es posarà tanques per impedir l'accés de vehicles als passos sota la via del tren. Els agents de la Policia Local controlaran els accessos a la façana marítima per evitar el col·lapse, permetent com sempre l'accés als veïns de la zona, als clients amb reserva a restaurants, i altres casos justificats.

Al llarg de la nit es controlarà els accessos a la sorra, i s'instal·larà un punt lila a l'entrada del parc de Ribes Roges, al costat de l'Oficina de Turisme, entre les 11 de la nit i les 6 del matí. Com cada any, també s'ha organitzat un dispositiu sanitari en el mateix horari per poder donar resposta a incidències relacionades amb el consum d'alcohol, la manipulació de petards, les ferides o agressions. Així, hi haurà tres ambulàncies medicalitzades al passeig de Ribes Roges, a la cruïlla del passeig amb la rambla Pirelli, i a la plaça del Port. El centre cívic de Mar s'habilitarà com a hospital de campanya. Els agents per a la convivència a l'espai públic seran a la façana marítima durant la nit per informar sobre les conductes que cal seguir per evitar la propagació de la Covid-19 i sobre els serveis que la ciutadania té a la seva disposició en cas de necessitat.

A les 6 del matí el personal de neteja iniciarà el servei de neteja de les platges, per deixar-les a punt per a l'obertura al bany, que es farà a les 10 del matí amb la retirada de les tanques.

Per a aquesta revetlla especial, enguany l'Ajuntament tampoc ha autoritzat cap foguera de Sant Joan, i el dispositiu de seguretat vetllarà perquè es compleixin les indicacions establertes.

Consells per a la revetlla i els animals domèstics

D'altra banda, el Servei de Medi Ambient de l'Ajuntament ha difós unes recomanacions que tenen en compte el benestar dels animals davant les molèsties ocasionades pels petards durant aquests dies.Així, es demana respectar els espais d'esbarjo per a gossos que hi ha la ciutat i no llençar petards a prop. Tampoc prop de les colònies controlades de gats urbans.

Per als propietaris d'animals domèstics, es recomana passejar el gos lligat aquests dies per evitar el risc que fugi espantat pel soroll d'un petard. A casa es recomana no deixar-lo en espais oberts com patis o terrasses i tancar portes i finestres, facilitant-li un lloc conegut i confortable on es pugui amagar i se senti segur. Cal reduir els sorolls externs i acompanyar-lo sense renyar-lo. Si cal, el veterinari pot prescriure medicació per tractar la fòbia als petards. Els gossos i gats domèstics han d'estar identificats amb microxip i xapa per facilitar trobar-los ràpidament en cas de pèrdua.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


Últims llibres recomanats

Cruïlles


  • Jonathan Franzen (Autor), Mireia Alegre (Traductor)

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!