Festa Major 2020

La Coral Levare canta acompanyada d'imatges inèdites de l'església de Ribes

Redacció Sant Pere de Ribes 28-06-2020 10:39 Lectures 2517

Davant la impossibilitat de cantar els Goigs de Sant Pere durant la missa de la Festa Major de Ribes, la Coral Levare ha gravat un video-clip amb la peça musical acompanyada d'unes imatges aèries espectaculars. El video s'estrena públicament durant la celebració eucarística del 29 de juny gràcies a una pantalla instal·lada davant de l'altar, però ja es pot veure al canal youtube on, en només 24 hores, ha superat les 1.000 visualitzacions.

L'èxit de la iniciativa es deu, principalment, a les imatges de l'interior de l'Església Parroquial de Sant Pere enregistrades amb un dron teledirigit que aconsegueix mostrar racons inèdits de la basílica: des dels vitralls de l'interior de la cúpula fins els colors del rossetó, passant per pintures que queden a molta distància dels feligresos i que, gràcies a aquesta gravació, es poden veure per primer cop amb tot detall.

Des de fa cinc anys, la Coral Levare, dirigida per Meritxell Tarragó, canta els goigs del Sant Patró durant les misses de Festa Major, però enguany les normes que ha emès el Departament de Sanitat per causa de la pandèmia de la COVID-19 impedeixen de cantar dintre l'església. Per aquest motiu, Tarragó va plantejar el projecte d'enregistrament dels goigs quan encara era vigent el confinament. Cada cantaire ha enregistrat la seva veu des de casa seva i la directora n'ha fet el muntatge musical, que també ha comptat amb la col·laboració d'un violoncel i una tenora.

Les imatges han estat enregistrades per un pilot titulat (Alex Ferreira) i s'han complementat amb fragments inèdits de l'arxiu d'Esterri Peña. Les imatges de la Coral Levare al complert es van gravar a la plaça de l'Església de Ribes respectant escrupulosament les mesures de seguretat i fins i tot es van encarregar unes mascaretes per a l'ocasió que va manufacturar Mercè Puertas. Els fidels que van assistir a la Missa de Corpus del passat 14 de juny també van participar de l'enregistrament del video-clip ja que, en acabar la celebració eucarística, el dron es va passejar per sobre els caps dels presents gravant alguns plans. Gràcies a aquesta iniciativa, malgrat el COVID, els Goigs a l'apòstol Sant Pere han sonat un any més durant la Festa Major de Ribes, acompanyats d'unes imatges sorprenents. El video es pot veure a la pàgina youtube.com buscant per "Goigs Sant Pere Coral Levare".

La Coral Levare canta acompanyada d'imatges inèdites de l'església de Ribes. EIX
Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Entitats ecologistes i animalistes demanen a les administracions públiques que es limiti l'ús de la pirotècnia per l'afectació a la salut de persones i animals per contaminació acústica i també per contaminació de l'aire.

Creus que s'hauria de limitar l'ús de la pirotècnia?


No