Música

Guillermo Rueda retrata l’adolescència en el seu primer videoclip

El jove compositor vilanoví de 16 anys va participar en les audicions de la darrera edició de la Voz Kids

Bàrbara Scuderi Vilanova i la Geltrú 15-07-2020 9:46 Lectures 1474

Guillermo Rueda va estrenar fa poques setmanes el seu primer videoclip, Chelsea, una missiva que resumeix l’adolescència en la necessitat de comunicar-se. El jove vilanoví de 16 anys ha produït el seu propi treball musical i audiovisual i estudia per aprofundir en la producció.

Chelsea és un cant vestit en forma de cartes dirigides a una amiga, en què el jove cantautor comparteix inquietuds i consells a partir de la seva pròpia experiència.

En Guillermo va aprendre a tocar la guitarra de petit i aviat la seva afició al cant el va portar a rebre formació de vocalista. “L’anglès, el castellà o el català són les meves llengües naturals”, explica, i són les llengües amb les qual expressa les seves emocions. De Barcelona va anar a viure de petit a Mèxic i el retorn el va portar fins a Vilanova i la Geltrú on hi viu fa quatre anys amb la seva família.

Al 2018, amb 14 anys va participar en les audicions a cegues del programa de televisió La Voz Kids, superant els càstigs telemàtic i els directes de Barcelona i Madrid. Una vegada seleccionat va actuar en el primer programa de l’edició 2019. “Vaig aprendre molt i va ser una experiència enriquidora perquè tens uns professors per a ajudar-te”. A més, confessa que va fer moltes i grans amistats: “a tots els que estàvem allà ens agrada cantar i això ens va unir molt”.

Amb una petjada ja a les plataformes digitals i amb un repertori a l’estudi, el jove vilanoví sap que el camí en la música no és gens fàcil, “per això no vull deixar d’aprendre més coses i composar, cantar i produir els meus treballs”.

Una personalitat natural, com la seva música, defineix el camí que vol emprendre: a poc a poc i aconseguint que el públic s’identifiqui amb la seva obra.

Chelsea ha estat produïda pel músic i productor Roger Gascón, a l’estudi Gate 24, un primer single d’un repertori acústic que s’anirà presentant a través del canal de you tube i plataformes digitals.

Guillermo Rueda. Eix
Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No