Festa Major 2020

Sant Sadurní d'Anoia suspèn l'edició 2020 de la Festa de la Fil·loxera

L'Ajuntament i l'Associació Festa de la Fil.loxera acorden l'anul·lació dels principals actes de la festa davant el context actual i les mesures de seguretat sanitàries establertes

Redacció Sant Sadurní d'Anoia 24-07-2020 11:11 Lectures 1729
Sant Sadurní d'Anoia suspèn l'edició 2020 de la Festa de la Fil·loxera. Ajt Sant Sadurní d'Anoia

Sant Sadurní d'Anoia suspèn l'edició 2020 de la Festa de la Fil·loxera. Ajt Sant Sadurní d'Anoia

L´Ajuntament de Sant Sadurní i l´Associació Festa de la Fil·loxera han acordat la suspensió dels actes corresponents a l´edició 2020 de la Festa de la Fil·loxera, prevista pels dies 7 i 8 de setembre.

Després de la darrera reunió de treball entre la regidoria de Cultura i representants de l´entitat celebrada el passat 1 de juliol, ambdues parts han acordat la suspensió dels actes tradicionals de la Festa de la Fil·loxera, previstos pel setembre d´aquest any.

La mesura s´ha pres per responsabilitat amb la seguretat dels participants i assistents, i per coherència amb la decisió que han pres altres grans esdeveniments de cultura popular del país.

L´actual context sanitari, que estableix restriccions pel que fa a la concentració de persones i d´aforament a l´espai públic, així com pel que fa al distanciament, fan inviable la celebració dels actes de la Festa segons els paràmetres tradicionals. Per aquest motiu, i després de la reunió mantinguda amb els diversos caps de colla, representants de l´entitat i l´Ajuntament han decidit la cancel·lació de l´edició d´enguany.

A la reunió es van explorar diverses vies i fòrmules per adaptar els actes a les mesures de seguretat sanitàries, amb un desenvolupament més estàtic de les celebracions o diversificant la localització, però finalment es va descartar introduir canvis per l´elevada desnaturalització que suposaria per una Festa molt tradicional que compta amb un guió i desenvolupament amb gran interacció, mobilitat i participació a l´espai públic.

En aquesta trobada les parts implicades també s´han emplaçat a deixar la porta oberta a possibles iniciatives que puguin impulsar-se al voltant de la Festa, amb la voluntat de preservar el característic color groc que omple els carrers de la vila durant els dies de Fires i Festes, sempre i quan s´adaptin als requisits sanitaris que determinin les autoritats competents.

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No