Reivindicació històrica

Cubelles rep una donació anònima de fotografies i documentació inèdita de la Tèrmica

Entre el material, d'alt valor històric, s'hi compten una vintena de fotografies de manifestacions contràries a la central i diversos articles periodístics

Cubelles rep una donació anònima de fotografies i documentació inèdita de la Tèrmica. EIX

Cubelles rep una donació anònima de fotografies i documentació inèdita de la Tèrmica. EIX

L’Ajuntament de Cubelles ha enriquit el seu Arxiu Municipal mitjançant una donació anònima d’important documentació inèdita relativa a la central tèrmica. En total, es tracta de 17 fotografies en blanc i negre i perfecte estat de conservació, una més amb els fons retallat i enganxada sobre un full de paper i un fotomuntatge que inclou tres imatges més retallades i enganxades entre elles. Així mateix, entre el material cedit també es recullen tres exemplars de la revista ecologista Userda (un sense data i els altres corresponents als anys 1978 i 1983), amb els reportatges Tèrmica de Cubelles. Història d’una resistència popular de sis anys; La tèrmica de Cubelles és il·legal, escrit pel periodista vilanoví Ramón Farré, i Cubelles, la lluita continua. A més, a la documentació facilitada s’hi afegeix un article del Diario de Barcelona del 28 d’agost de 1983 amb el títol La central tèrmica de Cubelles acaba como el rosario de la aurora i l’esborrany original de l’article Conseqüències ecològiques de les pol·lucions de la Tèrmica, amb anotacions a llapis i bolígraf, a banda d’altres esborranys dels articles de la revista Userda.

Des de l’Arxiu Municipal es procedirà ara a inventariar i digitalitzar tot el material per tal de permetre el seu accés a estudiosos i interessats. Les fotografies i articles, que es troben en un òptim estat de conservació, van arribar anònimament per via postal procedents de Barcelona a començaments del mes de març. En no haver-hi un donant identificat, s’aplica la normativa bàsica en matèria d’arxius.           

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!