Festival del pensament

El fotògraf Toni Prat exposa a la capella de Sant Joan “Poesia visual i filosòfica” dins del VilaPensa

A l’acte inaugural aquest dimecres tindrà lloc també la conferència “Urgència de la filosofia en reptes humans com el Covid-19. Necessitat de poesofemes i poesia visual històrica” a càrrec del filòsof Gonçal Mayos

Redacció Vilafranca del Penedès 16-09-2020 10:04 Lectures 1524
El fotògraf Toni Prat exposa a la capella de Sant Joan “Poesia visual i filosòfica” dins del VilaPensa . EIX

El fotògraf Toni Prat exposa a la capella de Sant Joan “Poesia visual i filosòfica” dins del VilaPensa . EIX

Emmarcada en els actes del Festival VilaPensa que enguany està dedicat a la intel·ligència artificial, aquest dimecres 16 de setembre, a les 6 de la tarda, tindrà lloc la inauguració de l’exposició fotogràfica “Poesia visual i filosòfica” del fotògraf vigatà Toni Prat.

A l’acte inaugural tindrà lloc també la conferència “Urgència de la filosofia en reptes humans com el Covid-19. Necessitat de poesofemes i poesia visual històrica” a càrrec del filòsof Gonçal Mayos.

Toni Prat és un creador d’imatges. I no d’imatges qualsevol, sinó d’imatges que es pretenen poètiques, que pertanyen a un gènere antic que anomenem modernament “poesia visual”.

A la quarantena de fotografies que es podran veure  a la capella es juxtaposen i  es relacionen els objectes quotidians d’una manera improbable o sorprenent, de forma que aquesta juxtaposició generi en l’espectador idees escabroses, inquietants, pertorbadores. Idees carregades a voltes de continguts polítics, de referències sexuals, de propostes que contradiuen o subverteixen la funció dels objectes que conformen la imatge. Tot plegat, en un conjunt determinat per una voluntat crítica, de provocació, amb dosis de sornegueria “i una mica de mala llet”.

Però sobretot, els poemes de Toni Prat responen a alguns plantejaments que proposava Magritte, com ara: “No és el quadre allò que importa, sinó l’efecte que produeix en la ment”, o també, “Totes les coses visibles amaguen una altra cosa visible”.

L’exposició es podrà veure fins al diumenge 27 de setembre de dimecres a divendres de 17 a 20h; dissabtes de 18 a 20h i diumenges de 12 a 14h i de 18 a 20h.

Aquest és un acte del Festival VilaPensa que cada any manté la col·laboració entre el Servei de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca i Vinseum.

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No