Exposició

Maria Assumpció Raventós: matèria i vida

La Capella de l’Índex de Sant Sadurní d’Anoia acull l’exposició ‘Passió pel gran format’ de l’artista sadurninenca més internacional, fins al 4 d’octubre

Bàrbara Scuderi Sant Sadurní d'Anoia 01-10-2020 16:58 Lectures 1246
D’esquerra a dreta: Marta Castellví, Josep Maria Ribas, Maria Assumpció Raventós i Joan Solé Bordes, durant la presentació de l’exposició. Eix

D’esquerra a dreta: Marta Castellví, Josep Maria Ribas, Maria Assumpció Raventós i Joan Solé Bordes, durant la presentació de l’exposició. Eix

Maria Assumpció Raventós (Sant Sadurní, 1930) exhibeix la fusió entre matèria orgànica i vida en una nova mostra de la seva obra. Sota el títol Passió per gran format, Raventós converteix els murs de la Capella de l’Índex de la seva població natal en un paisatge natural. Un paisatge de mar i terra, marines envoltades de totes les expressions possibles de la terra, amb un magnífic equilibri de tonalitats i volums.

El treball de Raventós amb la matèria fusiona les textures de cada obra amb naturalitat, de forma orgànica, aconseguint exaltar paisatge, forma i color. Els volums són fruit del seu estudi constant i sempre present des de la seva obra de tapís i progressivament present en la seva obra de pintura, des dels anys 70 del segle passat.

Maria Assumpció Raventós (Creu Sant Jordi, 1991) és una de les artistes catalanes més internacionals i prolífiques. Reconeguda per una ingent trajectòria, és una artista transformadora. Una fusta, un paper o una tela esdevenen un excel·lent laboratori per a la seva creació.

La pintura, el gravat i el tapís de Raventós han recorregut galeries d’arreu del món. Com ella mateixa, que ha viatjat i admirat diversitat de paisatges que després ha recollit en obres úniques. 

La seva sensibilitat traspassa les teles. La seva capacitat d’encabir les emocions de la terra o de les onades revela la delicadesa i l’elegància de la seva obra.

L’exposició s’acompanya d’un audiovisual en què un jove cantant de rap i l’artista comparteixen una conversa sobre l’art, la cultura i el treball de Raventós. Durant l’enregistrament, el jove va improvisar fins i tot unes rimes al voltant de l’obra exposada.

La inauguració es va celebrar a porta tancada i en directe a les xarxes socials. Joan Solé Bordes, coneixedor de l’obra de Raventós, va acompanyar l’artista i les autoritats presents, l’alcalde, Josep Maria Ribas i la regidora de cultura, Marta Castellví. Solé va fer un relat exquisit del camí traçat per l’obra exposada i la seva continuïtat, ja que Raventós presentarà aviat una nova exposició, amb una nova temàtica.

L’equilibri, la perfecció i l’harmonia de la matèria prenen vida de la mà de la creativitat, la tècnica i les llums de l’obra de Raventós.

L’exposició romandrà oberta fins el 4 d’octubre, coincidint amb la celebració a Sant Sadurní del Cavatast 2020.

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No