Escena vilanovina

El Nanoteatre es reformula i es representa al Teatre Principal de Vilanova

La proposta de la temporada Escena per aquest dissabte s'emmarca en el programa de Suport a la creació Singulart

El Nanoteatre es reformula i es representa al Teatre Principal de Vilanova. Ajuntament de Vilanova

El Nanoteatre es reformula i es representa al Teatre Principal de Vilanova. Ajuntament de Vilanova

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Des de fa uns anys, durant la temporada Escena, el Teatre Principal produeix el Nanoteatre, una proposta escènica itinerant, de petit format, propera i en llocs inesperats. Davant les restriccions per la Covid-19, enguany s'ha reformulat el projecte, adaptant-lo a un format que la situació actual permeti dur a terme, però amb els mateixos objectius que el Nanoteatre: treballar totes les fases de la producció escènica: la dramatúrgia, l'entrenament actoral, els assajos i la representació; a més de treballar amb professionals, estudiants i amateurs d'arts escèniques de la nostra ciutat.

D'aquí sorgeixen les dues lectures dramatitzades que es podran veure aquest dissabte dia 10 al Teatre Principal, una proposta de producció pròpia dins del programa de suport a la creació, SINGULART. “Els mals del teatre” i “Una història en femení” són dues lectures dramatitzades dirigides per Àlex D.Capo i Josep M. Teixell, respectivament, que es representaran en dues sessions, a les 18 h i a les 21 h. Podeu comprar les entrades a www.escenavilanova.cat

La regidora de Cultura, Adelaida Moya, explica que “l'arribada de la Covid19 no va permetre dur a terme el Nanoteatre el passat mes de juny, i les mesures sanitàries actuals no permeten mantenir el format itinerant i de proximitat de l'habitual Nanoteatre ara a l'octubre. Però les ganes de seguir reivindicant la necessitat de tenir cura del teatre, d'alimentar la nostra ànima amb la cultura i de seguir posant en pràctica cadascuna de les fases de la producció escènica amb creadors i intèrprets locals ens ha portat a repensar el projecte per convertir-lo en dues lectures dramatitzades que ens parlaran essencialment de teatre”.

La primera lectura, “Els mals del teatre”, dirigida per Àlex D. Capo, escrita per Susanna Garcia-Prieto amb textos de Shakespeare, Calderón de la Barca, Jaume Melendres i Peter Handke entre d'altres, serà interpretada per Anna Díez, Neus Domènech, Susanna Garcia-Prieto, Ignasi Gimeno, Salvador Juncosa i Jordi Pérez. Vol intentar respondre “Què és el teatre?” No sabem si ho respondran o no, però ens diuen que “Després de rumiar i llegir i rumiar i parlar i riure, hem arribat a la conclusió que hi ha coses que és més fàcil experimentar-les que explicar-les”. Quan acabi l'espectacle, seguireu sense poder respondre la pregunta, però si heu fet bé el vostre personatge, el del públic, podreu explicar què se sent en pujar al Dragon Khan.

La segona lectura, “Una història en femení”, ha estat dirigida i escrita per Josep M. Teixell, amb textos de Cervantes, Marivaux, Ventós i anònim, i serà interpretada per Edu Blázquez, Enric Forgas, Montse Mestre, Àlex Pereira, Lluís Piñol, Adriana Segurado i Núria Valls, amb el repte d'intentar explicar la història del teatre en tres quarts d'hora i a través de lectures. Ho aconseguiran? Per qüestions de temps obviem tot el teatre clàssic grec i llatí i comencem a l'edat mitjana mallorquina, saltem el renaixement i anem al barroc castellà i d'aquest, al rococó francès. I confegint la seqüència ens adonem que la tria no fa més que reflectir la visió i el paper de la dona en el teatre al llarg de la història, tot i que aquesta perspectiva no hagués estat d'entrada la directriu. Per això vam trobar que, ja que també per qüestions temporals i de claredat deixem de banda el segle XX, el millor final seria un text d'una dramaturga. I en la nostra recerca vam descobrir, amb plaer, que el 1909 al Romea de Barcelona s'estrenava Isolats, un text amb una nova visió de la dona escrit per una dona. Quina millor manera de tancar l'espectacle?

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


Últims llibres recomanats

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local