Festival de cinema de Sitges

El dissenyador de so Oriol Tarragó recull el Premi Maria Honorífica del Festival de Sitges

Fa una crida a que, tot i les recents dificultats, no es perdi la il·lusió en somiar

ACN/ Pere Francesch Sitges 10-10-2020 20:16 Lectures 2407
El dissenyador de so Oriol Tarragó recull el Premi Maria Honorífica del Festival de Sitges. ACN

El dissenyador de so Oriol Tarragó recull el Premi Maria Honorífica del Festival de Sitges. ACN

El dissenyador de so i supervisor de postproducció Oriol Tarragó ha recollit aquest dissabte el Premi Maria Honorífica del Festival de cinema de Sitges en reconeixement a la seva tasca cinematogràfica. Després de recollir el guardó, Tarragó ha destacat que, tot i les dificultats que han tingut amb dues crisis, "no es perdi la il·lusió en somiar. Somiar ens fa lliures i hi ha institucions que volen que tinguem por. No entengueu el meu missatge en clau política, sinó en clau de la il·lusió i de fer el que volem fer i creure en la nostra capacitat de crear el que volem". Tarragó ha guanyat quatre premis Goya i set Gaudí, i el 2017 va ser distingit per l’Acadèmia Europea del Cinema com a millor dissenyador de so.

Tarragó, graduat a l’Escola Superior de Cinema i Audiovisual de Catalunya (ESCAC), fa la seva primera participació en un llargmetratge amb El espinazo del diablo (2001), de Guillermo del Toro. També ha dissenyat el so de films com 'Els ulls de la Júlia' (2008), 'Mentre dorms' (2011), 'Enemy' (2013), 'Superlópez' (2018), 'Cosmética del enemigo' (2020) i 'Malnazidos '(2020), totes dues en aquesta edició de Sitges.

També destaca especialment la seva col·laboració amb J.A. Bayona, de qui ha realitzat el so de tots els curts i llargmetratges, de 'L’orfenat' (2007) o 'Jurassic World: el regne caigut' (2018).

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No