Festival de cinema de Sitges

Mario Casas "viatja als inferns" des de Sitges al thriller 'No matarás' de David Victori

La pel·lícula s'estrena a la Secció Oficial del Festival de cinema de Sitges

ACN/ Pere Francesch Sitges 10-10-2020 20:58 Lectures 2322
L'actor Mario Casa al Festival de cinema de Sitges. ACN

L'actor Mario Casa al Festival de cinema de Sitges. ACN

El cineasta David Victori, director d''El pacto', ha estrenat la seva nova pel·lícula 'No matarás' protagonitzada per Mario Casas a la Secció Oficial del Festival de cinema de Sitges. Victori ha explicat que l'efecte dominó és el punt de partida del film. En un primer moment el director es va preguntar quin esdeveniment més petit podria desencadenar "un viatge als inferns" i que et portarien a una situació on treure la vida a algú fos comprensible si ho has viscut en primera persona. L'actor Mario Casas ha explicat que 'No mataràs' ha estat "el camí exacte del què hauria de ser la interpretació": "Tota l'estona es jugava a la veritat i a un realisme que està present a la pel·lícula i que funciona".

En Dani, interpretat per Mario Casas, és un noi que durant els últims anys s'ha dedicat exclusivament a cuidar el seu pare malalt i quan mor, decideix reprendre la seva vida. Tot va bé fins que una nit coneix a la Mila (Milena Smit), una noia inquietant, sensual i inestable, que convertirà la seva existència en un autèntic malson. La Mila obligarà en Dani a creuar llindars fins llavors infranquejables per a ell i, finalment, el forçarà a plantejar-se dilemes que mai hauria imaginat.

Victori explica que l'efecte dominó és el punt de partida del film. En un primer moment el director es va preguntar quin esdeveniment més petit podria desencadenar un viatge als inferns i que et portarien a una situació on treure la vida a algú fos comprensible si ho has viscut en primera persona. "Aquesta pregunta tan terrorífica que en un primer no vaig saber contestar és el tema de la pel·lícula".

El director ha assegurat que el públic té "un paper molt actiu" a 'No matarás'. "Sempre és el públic que empeny el personatge del Dani i quan el protagonista arriba on arriba, ell torna la pilota al públic perquè sigui ell el que participa del final".

Victori ha dit que des de l'inici tenia molt clar que la pel·lícula havia de ser una experiència i sensorial amb un viatge en primera persona. En aquest context, ha defensat que els actors han de tenir absoluta llibertat. "El procés de rodatge no pot coartar el que neixi en cada moment la veritat i que no sorgeixi d'una idea preconcebuda". Victori creu que s'ha de donar llibertat als actors i això a 'No matarás' "va ser meravellós".

L'actor Mario Casas ha explicat que si una cosa hi ha hagut diferent a 'No matarás' de la resta de pel·lícules que ha fet ha estat la manera de com van composar el personatge. A dos dels actors, ha apuntat, els va conèixer en el mateix set de rodatge: "Tota l'estona es jugava a la veritat i a un realisme que està present a la pel·lícula i que funciona". L'actor ha explicat que Victori els feia sortir tota l'estona de la zona de confort durant el rodatge amb el treball també d'un 'coach'. "Era per tornar-te boig directament", ha afegit.

Casas ha dit que es va convertir realment en Dani durant el rodatge. "Quan portes més de cinc minuts d'una escena, t'oblides i et converteixes en el personatge". "'No mataràs m'ha canviat per tot el que ha comportat el personatge i la pel·lícula. M'han fet servir d'una manera bona i m'he tornat a descobrir dins de la interpretació. 'No mataràs' ha estat el camí exacte del què hauria de ser la interpretació", ha assegurat.

Milena Smit

Aquesta és la primera pel·lícula de l'actriu Milena Smit. "Ella no era actriu, treballava com a recepcionista d'un hotel i la vam trobar per Instagram", ha explicat Victori. Casas ha destacat que és una actriu "diferent i magnètica i amb molta frescor".

La pel·lícula està produïda i distribuïda per Filmax i amb la participació de RTVE, TVC i Movistar.

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No