Estat d'alarma

El món de la cultura clama a les xarxes socials contra l'acte a la Sagrada Família amb 600 persones

Actors, escriptors, còmics i altres agents culturals critiquen que teatres i cinemes continuïn tancats

ACN Barcelona 08-11-2020 9:14 Lectures 1924
Pla picat dels feligresos a la Sagrada Família en la beatificació de Joan Roig Diggle, el 7 de novembre del 2020 . ACN

Pla picat dels feligresos a la Sagrada Família en la beatificació de Joan Roig Diggle, el 7 de novembre del 2020 . ACN

Un acte que ha congregat unes 600 persones a la Sagrada Família ha encès les crítiques del món de la cultura, on es mantenen tancats teatres i cinemes per les restriccions de la covid-19. L'actriu Silvia Bel ha piulat 'Els teatres tancats les beatificacions necessàries i nosaltres a creure i a callar pel bé de tots. Algú s'ha pensat que som idiotes?', l'escriptora Bel Olid ha considerat "un escàndol" el que ha passat al temple, mentre que el còmic Peyu ha explicat que aquesta nit havia de representar 'El Gallardo Español' al Teatre Borràs amb un aforament de 350 persones, inferior al que ha acollit la Sagrada Família, i s'ha cancel·lat. El també còmic Guillem Estadella ha ironitzat: "Ja estic amb el curs de sacerdot online'.

L'actor Enric Cambray s'ha dirigit directament a la consellera de Cultura, Àngels Ponsa; la de Salut, Alba Vergès; el vicepresident, Pere Aragonès; i la portaveu del Govern Meritxell Budó: "Què hem de fer? Us ho pregunto sincerament. Què hem de fer?". El també actor Joel Joan ha repiulat una notícia on s'informa de l'acte a la Sagrada Família.

El segell musical Banrrobber ha escrit: "Hola Sagrada Família, ens feu un privat amb les condicions per llogar la sala? Seria per un concert. Màxima comunió assegurada'.

De la seva banda, l'escriptor Jordi Nopca ha afirmat que la propera manifestació del sector cultural "hauria de ser a la Sagrada Família". El també escriptor Sebastià Portell ha dit als companys de les arts escèniques: "I si ens poséssim a repartir hòsties?".

L'acte religiós ha comptat amb l'assistència d'unes 600 persones –un terç de l'aforament de la Sagrada Família a causa de les restriccions per la pandèmia de covid-19-, amb distància mínima d'1,5 metres entre els feligresos i mascareta obligatòria.

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No