Nova gira

Albert Pla dirigeix la 'Teràpia col·lectiva' dels penedesencs Buhos per teatres i auditoris

El grup incorpora elements teatrals i adapta el repertori en un espectacle que s'estrenarà a l'Espluga de Francolí i passarà pel Vendrell

ACN Calafell 30-11-2020 9:14 Lectures 1472
Concert de Buhos al festival Petits Camaleons el 5 d'octubre del 2019. ACN

Concert de Buhos al festival Petits Camaleons el 5 d'octubre del 2019. ACN

Buhos emprendrà el 19 de desembre a l'Espluga de Francolí una gira per teatres i auditoris catalans que han anomenat 'Teràpia col·lectiva'. La banda ha decidit "reinventar-se" dalt de l'escenari atenent a les condicions amb què el públic pot seguir ara mateix els concerts: assegut i sense moure's gaire. Per això, abaixaran les revolucions que caracteritzen els seus directes i hi deixaran entrar l'element teatral, amb un repertori variat i adaptat per oferir més proximitat. El conductor d'aquesta teràpia és Albert Pla, col·laborador habitual de la banda en directe i a qui ara han convidat a posar en solfa la seva nova "aventura".

La música centrarà l'espectacle de Buhos, però no serà l'únic element. 'Teràpia col·lectiva' es presenta, de fet, com una obra de teatre musical amb crítica social, humor i sàtira. En el context actual, sense poder actuar en places majors ni festivals, ni per descomptat davant de multituds que ballin al seu so, la banda que lidera Guillem Solé ha buscat un espectacle més reposat, amb una narrativa més propera al teatre que al recital de cançons.

Quant al repertori, no es tracta de noves composicions creades expressament per l'espectacle sinó d'una barreja dels seus grans èxits i les cançons del disc que van publicar a principis de desembre, 'El dia de la victòria' (Música Global). Bona part de les peces, això sí, han estat versionades o adaptades per l'espectacle teatral.

Buhos promet també "contacte directe" amb el públic i molta improvisació. La direcció de l'espectacle ha anat a càrrec d'Albert Pla, bon amic del grup i que tot sovint hi ha col·laborat en directe. La banda li va encarregar que poses ordre a la seva idea, tot comptant amb la seva dilatada experiència com a músic, actor i creador d'espectacles musico-teatrals.

Però Albert Pla treu ferro al seu paper com a mestre de cerimònies, i assegura que Buhos ja ho tenia tot bastant lligat. Amb ironia, el cantautor relata com tot allò que ell els anava proposant (des de pensar en una escenografia, fins a les llums de teatre, passant pels textos que acompanyen les cançons) el grup ja ho tenia pensat. Així doncs, la feina "ha estat molt fàcil" i s'ha limitat –segons Pla- a dir si "estava bé o no".

Una "aventura"

En canvi, pel grup "està sent tota una aventura entrar al món del teatre", destaca el Guillem Solé. És "un nou repte" que no s'havien ni plantejat abans i que se'ls va ocórrer, explica, quan van entendre que "segurament no tornarien a fer concerts" com hi estan acostumats (amb la gent aplegada i ballant) durant un bon temps.

Auditoris i teatres són l'espai escollit per oferir 'Teràpia col·lectiva'. I ja hi ha una vintena de places confirmades fins al maig del 2021, entre les quals el Teatre Àngel Guimerà d'El Vendrell, el Kursaal de Manresa, l'Atlàntida de Vic, el Teatre Coliseum de Barcelona, l'Auditori de Girona, el Teatre Àtrium de Viladecans, el Teatre Fortuny de Reus i el Principal d'Olot.

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No